• Anonym (A)

    lämna om partner ej kan få barn?

    Hade ni lämnat eran partner om han/hon inte kunde få barn?

  • Svar på tråden lämna om partner ej kan få barn?
  • Anonym (herregud)

    Här ställer en person en fråga som kan handla om liv eller död för henne, men tråden närmast kapas av en lök som av av någon anledning är i total obalans.

  • Anonym (r)

    Jag tror inte att jag vill ha barn. För mig känns dock genetiken och biologin viktig, och OM jag skulle ändra mig tror jag verkligen att jag inte skulle vilja adoptera eller få ett barn som inte har mina gener. Samtidigt, eftersom jag idag inte vill ha barn kanske jag skulle ändra mig i biologins viktighet om jag faktiskt en dag kände att jag ville ha barn... snårigt. Men i dagsläget skulle jag i alla fall inte lämna, eftersom jag inte vill ha barn, helt enkelt.

  • Anonym (r)

    Lite tillägg: Det är ju i den situationen lättare att vara kvinna - för mig finns det ju alternativ som spermiedonation om jag vill ha biologiska barn, men för en man vars kvinna inte kan vara gravid är det ju svårare. Jag tycker också att din sambo beter sig väldigt illa, ts. Självklart ska du inte riskera att dö för att få barn, och har du kört med öppna kort hela tiden har du inte gjort fel. Han måste helt enkelt inse fakta och välja efter det. Att gå till en kurator eller liknande låter som en bra idé. Kramar till dig.

  • nevermind
    Anonym (Japp) skrev 2016-07-30 17:43:31 följande:

    Ja det hade jag. Barn var alldeles för viktigt för mig för att välja bort för någon annans skull. finns fler bra män där ute.


    Adoption..?
  • nevermind
    EnGladPingvin skrev 2016-07-30 20:11:55 följande:

    Nej, det hade jag inte och jag är otroligt glad över att min man stannat hos mig trots att vi efter fyra missfall fick besked att jag inte kan behålla en graviditet. Frågade honom och fick ett mycket förvånat ansiktsuttryck tillbaka. Det har aldrig funnits i hans tankar att lämna mig pg av det. Vi är själsfränder, älskare, bästa vänner, ett team. Vi tar oss igenom det tillsammans.


    Jag blev väldigt glad av att läsa detta. <3
  • Anonym (TD)

    Detta är något som kanske kommer att bli verklighet för oss, att inte kunna få biologiska barn ihop. Det skulle vara en stor sorg, men nej, jag skulle inte lämna min make. 

    Han är min bästa vän, min partner in crime och min bättre hälft. Vi står och faller tillsammans. 

  • Anonym (Ulle)

    Beror nog på hur lång relationen är också. Har man levt ihop bara ett år när det beskedet kommer så är det nog större sannolikhet att man väljer att lämna än om det är tio år.

    Jag har lämnat en man som aldrig ville ha barn efter sex år så jag hade förmodligen också lämnat en man som inte kunde få barn, även om det vore hemskt sorgligt.

    Vissa saker kan många av oss inte kompromissa med utan att bli olyckliga resten av livet och jag vet i alla fall två kvinnor som är mycket bittra idag för att de levt hela sitt fertila liv med en man som vägrade barn. Och nej, jag gör ingen större skillnad på att inte vilja och inte kunna, är man helt inställd på att få biologiska barn så är man.

  • Ess

    Mest troligt så hade jag lämnat.
    Hade han haft barn sen innan och inte kunnat få fler, så hade jag helt säkert lämnat.

  • Anonym (TD)

    Ni som skulle ha lämnat en man som inte kunde få biologiska barn, jag antar att ni också skulle ha haft förståelse för om mannen hade lämnat er om motsatsen gällde? 

Svar på tråden lämna om partner ej kan få barn?