Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-06 15:12:15 följande:
    Tack-o-lov för att jag inte är kvinna, då det ännu finns män som inbillar sig att dom kan bestämma över kvinnans rätt att avgöra i abortfrågan.
    Kan inte nån "uppfinna" en diagnos att sätta på dessa män, för nåt jävla fel måste det ju vara på dom. smile1.gif
    Finns redan bokstavsdiagnoserna KD och SD.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-02-07 12:17:32 följande:

    Jag har redan postat SDs motion, läs den.  En kvinna har idag 100 % rätt att fatta beslut om en egen abort mellan vecka 12 och 18.  Med SDs förslag ska en kvinna i Sverige INTE längre få ta den typen av beslut. Enligt SDs förslag ska Socialstyrelsen fatta alla beslut om abort efter vecka 12 och Socialstyrelsen ska bara ge tillstånd om abort när synnerliga skäl föreligger.  


     


    Enligt framstående forskare på området saknar SDs förslag vetenskaplig grund.
    www.dn.se/nyheter/sverige/lakarkritik-mot-san.../

    Det skulle vara  intressant att höra någon sverigedemokrat förklara varför en kvinna inte själv ska få bestämma om en abort i vecka 13 och varför aborter enligt SDs förslag bara ska få genomföras i vecka 13 om synnerliga skäl föreligger.


    Fast det där är väl en av de frågor som M skulle sky som pesten att kompromissa om med SD.

    Finns väl nästan inget som är så förknippat med den kristna extremhögern som deras anspråk på att bestämma över kvinnors kroppar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Bergis skrev 2017-02-07 13:49:11 följande:
    Du får väl avsäga dig din rösträtt om du vill. Jag behåller min. Fostret är ett foster som inte kvinnan äger. Kvinnors åsikt är inte viktigare än mäns. Vi lever i en demokrati.
    Fast det går ju alldeles utmärkt att rösta på något av de partier som anser att kvinnor har bestämmanderätt över sina egna kroppar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Och Centern går kraftigt fram efter romansen mellan Åkesson och Batra. M backar förstås medan SD ökar.

    Som förväntat alltså.

    Nästan synd om Kinberg Batra som lär sig bli tvingad in i det brunblå, men saknar man civilkurage så får man skylla sig själv.

    www.svd.se/centern-rusar-i-ny-svd-sifo--hogsta-siffran-pa-26-ar/om/opinionsmatningar


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-09 13:14:34 följande:

    Precis som väntat: goo.gl/r7BLyT

    Citat.


    "Nu kommer svaret på Anna Kinberg Batras utsträckta hand mot Sverigedemokraterna.


    Moderaterna katastrofrasar enligt Demoskops och Expressens nya opinionsundersökning.


    ? Vi har inte sett en större turbulens mellan två mätningar sedan Juholt, konstaterar Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop."


     


    Aha, samma där som i Sifo - att SD går fram medan M rasar.

    Ja, det var ju givet. Kopian är alltid sämre än originalet och de som ogillar rasim byter till ett anständigt parti.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-09 13:26:33 följande:
    Jag kan bara hålla med dig, det är solklart att Batra inte pallade trycket från brunskjortorna inom M.
    Men jag kan ändå inte låta bli att undra över, hur kunde M själva (Batra) vara så okunniga om sina egna väljares åsikter?

    Men nu har iaf Batra chansen att återta initativet, om hon agerar efter väljarna och med kraft pekar ut de i partitoppen som tvingat henne till att gå i säng med SD.

    Visst, det kommer då att bli ett sju helsikes liv, men det är nog enda möjligheten för M att rensa ut de i M:s partitopp som ställt till med den här katastrofen för M, och en gång för alla göra upp med dom.
    Nåt liknande måste ske snabbt som ögat, det är inte långt kvar till nästa valrörlese, och en sån här uppenbar oenighet inom partiet, det kommer aldrig att fungera under en valrörelse.
    Media kommer att krossa dom då, eller rättare sagt, dom kommer att krossa sig själva, så media behöver bara framföra det.
    Hm, jag tror det är lite sent för M att ändra riktning bort från den brunblå sörjan.

    Vi kommer nog att få tre politiska block i framtiden, ett brunblått, ett libetalt och ett rödgrönt.

    Jag tror att det brunblå blocket kommer att bli minst av dessa till valet och att SD kommer att sluka M med tiden.

    Lööf borde vara storsint och erbjuda Batra medlemskap i C - för någon rasist tror jag inte Batra är, bara alltför osjälvständig. Hon kunde naturligtvis ha stoppat brunhögerns planer på ett resonemangsäktenskap med SD om hon hade haft bara en gnutta civilkurage.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-09 18:08:44 följande:
    Bra analys av Viktor Barth Kron:

    m.facebook.com/viktor.barthkron/posts/1015815...

    Moderaternas 19,8 procent i Sifo är tre tiondelar mer än vad motsvarigheten i Danmark (Venstre) fick i folketingsvalet 2015. Efter det valet bildade Venstre regering själva, stödd av Dansk Folkeparti på ena sidan och på andra sidan liberaler i mitten.

    Det betyder förstås inte att det är en fördel att tappa väljare, men 18 eller 24 procent behöver inte spela så stor roll om den parlamentariska strukturen består. Det vill säga den struktur vi har sedan valet 2014, som de har i Danmark och som alla mätningar - även dagens Sifo och Demoskop - säger att vi kommer att ha även efter nästa val här. Låt oss hedra Fälldin och kalla det "icke-socialistisk majoritet".

    De som mejslat ut Moderaternas nya strategi har naturligtvis stenkoll på det danska scenariot.
    Tack!

    Har varit en dag med mycket jobbelände som inte fungerat som tänkt.

    Då kan man behöva få skratta riktigt gott!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-09 14:48:35 följande:
    Jag tror inte det, trots allt så finns det många i M som vill ha ett parti som ligger rätt i tiden, alltså ett M-parti som Fredrik Reinfeldt skapade.
    Tyvärr så kom den här extremhöger-vågen och saboterade allt, och de brunskjortor som fanns och alltid har funnits hos M såg sin chans att återskapa ett M från forntiden.

    Men jag tror de flesta M-väljare anade vad som var på väg att hända, och nu ser vi proppen gå ur och gräsrötterna visar nu vad dom vill med M.
    Så det bästa vore att M och SD gick tydliga och skillda vägar, så brunskjortorna kunda samlas under en och samma flagga hos SD, för det är där dom hör hemma, och det vet väljarna, trots att dom ibland inte riktigt vill erkänna det. smile1.gif

    Vad jag menar är, om det kommer till en snabb och tydlig uppgörelse, så får väljarna (och politikerna) chansen att rätta in sig under rätt parti, och vi slipper barnsligheterna med att dessa två partiers företrädare försöker dölja var dom eg hör hemma.
    Vi får ett M som majoriten av deras väljare vill ha, och SD kan öppet ägna sig den långt mer högerextrema agenda som dom eg vill föra.

    M kan säkert klara av den vändningen och behöver inte förlora nåt ö.h.t på det på lite sikt.
    Jag tror dom kommer att dra väljare från flera olika partier om dom blir tillräckligt tydliga med var dom står.
    Ett måste är förstås att dom helt bryter med SD.

    Mer tveksamt är det för SD, brunskjortor är som vi vet, ofta fega, lögnaktiga, gruppberoende stackare, som ogärna vistas i ljuset av det öppna samhället.
    Det kan alltså bli svårt för dom att behålla delar av sina tidigare väljare, då dessa inte vill bli förknippade med ett parti som rör sig i högerextrema kretsar, fast det borde inte påverka vid ett val, där är dom ju anonyma.
    Men jag misstänker de mindre trogna och övertygade SD anhängare kommer att välja ett annat parti, ett som dom inte riskerar, att behöva försvara i obekväma frågor.


    Jag förstår faktiskt inte riktigt hur det skulle kunna ske. I så fall måste Kinberg Batra gå, hon har ju redan velat mer än alla andra pertiledare tillsammans, man måste nog gå tillbaka till Fälldin och hans velande inför kärnkraft för att hitta någon som ens kan komma i hennes närhet.

    Själv tror jag att summan av brunhögern är konstant och att MSD kommer att landa under 30 procent vid valet men att M på sikt är påväg tillbaks till det stöd de hade på Yngve Holmbergs tid, d v s att det är SD så blir alltmer framträdande i den brunblå sörjan.

    Synd med M - det var liksom roligt att få imponeras av politiska meningsmotståndare, men paret Reinfeldt-Borg var imponerande.

    Hursomhelst - efter valet 2018 så kommer det att finnas  ett flertal intressanta regeringsalternativ. Och skulle alla dessa fallera så måste nog S svälja prestigen och släppa fram en liberal tvåpartiregering, men så illa ska det nog inte behöva gå.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-10 00:31:28 följande:
    Kul att du uppskattar DN-journalisters skriverier. Vill du få ytterligare ett gott skratt kan du ju läsa Sifos Toivo Sjöréns analys:

    www.svd.se/nya-valjarstrommar-hemligheten-bak...

    C fortsätter uppåt som vi ser. De har tidigare under mandatperioden tagit väljare från sina allianskollegor i M men det är det slut med. Istället går nu den stora väljarströmmen från S till C!
    Spännande med den alternativa matematiken, vid tillfälle ska jag försöka förstå dess känsloproblematik.

    Men så länge nöjer jag mig att konstaera att när M rasar 5-6 procentenheter så är det enligt min matematik inte någon tvekan om att dessa i första hand gått till C och eller till de osäkra väljarna.

    Har du någon manual tilll skrikhögetmatte som man kan få ta del avSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten