• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-04-16 09:12:18 följande:

    Nu har jag också börjat tappa hår! Hittar mina hårstrån överallt trots att jag har håret uppsatt nästan jämt.


    Jag har tappat närapå hälften av mitt hår, och det var tunnt redan innan :( Särskilt i tinningarna så nu knyter jag sjalar om huvudet för att fylla ut och täcka över.

    Vädret är fortsatt kalas här och vi har tagit bort liggdelen på vagnen (Bugaboo Bee 5) så den nu fungerar som en sulky.

  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-04-16 12:35:53 följande:

    Så söt liten snäcka

    Åååh Jag ska byta till sittdel på min Buffalo men det tar emot så jag blir lipfärdig. Med de första barnen bytte jag så fort jag bara kunde, runt 4 månader.

    Jag har fått tjockt hår. Herregud så tjockt! När jag flätar det så är en del av tre lika mycket som jag hade innan.

    Har alltid inbakad fläta och sover med lös fläta.


    Så härligt med tjockt hår!!! Jag klippte page strax efter förlossningen och håret har först nu börjat bli så långt att jag kan sätta upp det, det har jag saknat. Fläta är dock inte min grej jag passar bättre i nån slags bulle/ chignon.

    Nu närmar sig 6-månadersdagen här! Äter glatt av allt utom morot och blomkål, det spottar hon ut :)
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-04-16 20:53:42 följande:

    Ilse ser så stor ut i vagnen Musetti. Och då antar jag att J ser betydligt större ut fast jag inte ser det själv Jag har fortfarande kvar liggdelen. Känns så ombonad och mysig.

    Har inte tänkt på att håret blivit tunt, men det kommer kanske om håravfallet fortsätter.

    På onsdag ska vi till fotografen. Bara J den här gången, tänkte ta med syskonen också när han är lite äldre.


    Haha ja men vinkeln gör en del. Försökte mäta henne härom dagen och uppskattar att hon är runt 65 cm lång (och ca 7,3 kg tung) så J tar nog upp mer plats ;)

    Kul med fotografering! Som omväxling efter alla sjukdomar.
  • Musetti

    Även jag kommer att vara hemma till januari. Härligt att få vara med Ilse nu när vi har den bästa säsongen framför oss, så kul att få följa alla hennes försök att ta sig fram! Det passar även bäst med tanke på mitt och sambons jobb. Fast det är svårt att få in i huvet, haha. Som det ser ut nu ser det dessutom ut som att vi kommer få vårt favoritalternativ gällande förskola, vi håller tummarna.

    Har alltid varit en lägenhetsperson men nu hos svärisarna är det så skönt att bara traska ut i trädgården när temperaturen ligger runt 30 hela dagen :) Får njuta ordentligt några dagar till för nästa vecka flyger vi hem igen.

  • Musetti
    FiaW skrev 2018-04-21 10:33:31 följande:

    Skönt med ledigheten erijon, jag ska också va hemma till januari -19.

    Nu är lillen igång med fruktpuré i alla fall. Mat är inte populärt än, klöks och kräks fortfarande av det, speciellt om det inte är helt slätt. Idag gick det dock ner en liten bit morotspuré, hurra! Var det inte Ilse som bara åt frukt- och bärpuré i början Musetti? Hur var hennes mage då? Hur gick ni över till ?vanlig? mat från det?


    Vi kör fortfarande puréer här, med enstaka bitar ex jordgubbe, lite bröd eller ost. Hon föredrar fortfarande frukt framför grönsaker, men haricot verts är hon väldans förtjust i. Det får inte bli för tjock konsistens, för då hulkar hon. Men då går det bra att blanda i lite mer vatten eller en klick smör eller yoghurt, betoende på. Vi har haft en riktig bajsfest efter att hon satt i sig en hel mango på ett dygn, haha allt var gult! Tänkte börja mixa vår mat när vi är hemma i Stockholm igen, då har jag mer kontroll över middagsplaneringen.
  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-04-21 11:52:18 följande:

    Jag hade så gärna velat vara hemma till januari men jag har 9 mån förtur på återanställning fr.o.m januari. Så tyvärr får jag nog söka och tacka ja till vilken anställning som helst inom fritids (eller förskola) i kommunen. Med tanke på skilsmässan så behöver jag verkligen en anställning i kommunen för att ta över banklånen och behålla huset.

    Jag ska njuta av sommaren!

    Charlie är här och där och pillar på allt. Snabb som en vessla Jag plockar upp småsaker hela tiden, tack och lov kan han inte pincettgreppet än. Igår låg han och sög på köksgolvet som en liten mal. Vet ni vad det var...en liten spagettibit! Hahaha


    Förstår det, man måste ju få livet runtomkring att gå ihop oxå! Annars blir ju inte tillvaron så särskilt harmonisk för barnen, och du har ju flera :)

    Så olika det är med utveckling, Ilse bemästrar pincettgreppet (roligt att pilla med grässtrån!) men har inte börjat åla än, även om hon försöker så gott hon kan.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-04-22 20:30:32 följande:

    När bekanta frågar om J fått tänder, kryper osv brukar jag för det mesta svara att han tack och lov inte gör det och att det gärna får dröja lite till

    Ni som planerat att vara hemma till januari nästa år, tänker ni förskolestart då eller kommer papporna att vara hemma? Efter alla sjukdomar den här vintern är jag inte sugen på att skola in i januari, men funderar på hur det blir med plats om vi skulle vänta till våren och hur vi får ihop det med fp-dagar om vi väntar till hösten.


    Vi tänker förskolestart då. Delad föräldraledighet i all ära men då sambon har eget företag skulle det gå under om han skulle vara på heltid själv med Ilse några månader. Nystartad liten låda och ny liten människa är tyvärr inte bästa kombon. Han kommer dock ta två månader tillsammans med mig i sommar. Och vi har massa dagar att ta av om han kan vara föräldraledig framöver då jag satte igång min svenska föräldraledighet i slutet av januari (tiden jag var hemma med Ilse i Frankrike räknas inte då jag inte fick fp där).
  • Musetti

    Ilse började backa idag! Och när hon väl fick kläm på det ville hon inte sluta. Iofs så har vi rätt hala golv. Men nu är nog ålandet inte långt borta :)

    Vi kom hem från Frankrike inatt, resan gick jättebra trots att flyget så klart var försenat. Sambon tog på sig ansvaret denna gång och vi gav napplaskan vid starten. Inte ett pip! Sedan sov hon i sambons famn hela vägen till Stockholm :) Lite svårt var det dock att få henne i säng kvart i tre inatt när vi äntligen var hemma, då ville hon prata och busa haha.

    Imorrn ska vi på sexmånaderskontroll på BVC- ska bli spännande att se hur hon ligger till.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-04-26 20:23:57 följande:

    Ja, jag har tänkt att jag är mer med barnen nu än innan J kom eftersom jag jobbade då, men måste förstås tänka lite extra på mittenbarnet nu. Och vilken härlig bild erijon! Amningskudden är bra till mycket.

    Kände Ilse igen sig hemma efter så lång tid borta?


    Ja jag tror det, i vart fall sängmobilen för hon sken verkligen upp när hon såg den och ville pilla. Och hon var inte orolig när hon vaknade. Men hon verkar föredra att höra franska omkring sig.

    Bvc idag, 66 cm lång och 7,5 kg tung. Läkaren sa att hon mådde prima.

    Jag försöker tänka att våra små ändå är ganska stora när de börjar på förskola om man jämför internationellt. Sambons syster är föreståndare på en förskola i Paris och där börjar barnen vid tre månaders ålder. Men det är kanske en klen tröst när det väl är dags.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här