• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Ilse tog napp redan på BB, efter milt trugande från oss. Hon har en i vagnen men använder annars inte napp på dagen. Framför allt är det natt-nappen som är fäst i en dinglis i form av en kanin som hon gillar, hon gosar in hela kaninen över ansiktet och suger nöjt och somnar. Den tröstar bra när hon vaknar på natten. Hon har en natur-napp också men den har hon inte förstått sig på. Hon tuggar bara på den i olika vinklar.

    Vi ammade nog för sista gången i lördags, jag har ingen mjölk kvar. Både skönt och lite sorgligt. Men hon gillar flaskan, tar ersättningen kall vilket är fantastiskt smidigt! Det gör oxå att vi numera delar på matningen på natten, hon äter vanligtvis en gång under natten och sen en gång vid sju-tiden i sängen. Fortsätter med mosad mat och idag fick hon lite Falaffel vilket gillades.

    Det ålas runt här men inte särskilt snabbt än, hon drar i lådor och kan stå själv mot en fåtölj i nät där hon kan klamra sig fast. Dock får jag intrycket att hon är rätt lat egentligen, föredrar att skrika lite så hämtar vi grejerna som hon vill ha :) När det gäller böcker vill hon mest klappa eller banka på bilderna.

  • Musetti

    Men vilken sommar vi har fått! Det var ju vår i en vecka typ :)

    Har köpt en UV-filt i en gräslig turkos nyans (enda som fanns kvar) på inrådan av en väninna, de ska visst skydda bra. Jag vet inte hur bra de är men känner mig samtidigt tveksam till att smörja in ett så litet barn och ibland hamnar man ju i solen vare sig man vill eller inte.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-05-24 20:46:16 följande:

    Håller med om att det är svårt med solen. J har också tunna byxor och långärmade skjortor + solhatt. Har funderat över solkräm på händerna, men är osäker på hur mycket han skulle slicka bort. Har inte varit ute på sätt att det varit aktuellt än.

    Man är ju två om att amma, så det blir ju inte alltid som man själv önskar. Jag ammar nog 4-6 gånger per dygn fortfarande. Tycker att det är väldigt smidigt att slippa packa med mellanmål när vi ska iväg


    Ja jag tycker Ilses händer redan nu har mer färg än övriga kroppen. Svårt att skydda när hon stoppar dem i munnen hela tiden :)

    Vi har fått erbjudande om förskoleplats! En Montessori i Gamla Stan. Inte den närmsta ung. 10 min promenad, dock på vägen till mitt jobb och den kändes bra när vi var där på öppet hus. Vi tänkte start i januari men det är ju skönt att veta att man fått en plats redan nu. Vi kan stå kvar i kön för de som ligger närmre.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-05-25 10:26:22 följande:

    Är det fler än jag som har en väldigt rörlig bebis nattetid just nu? När jag vaknar kan han ligga med huvudet nedåt eller ha lagt sig precis vid sängkanten och jag kan lika gärna bli väckt av en fot i magen som ett huvud.


    Ilse sover i egen säng och har börjat vända sig på mage när hon sover, det är nytt efter att vi sänkte bottnen på spjälsängen. Lite läskigt! Hon stökar runt och sprattlar ut med ben och armar oxå så jag ska ge mig på att sy ett spjälskydd.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-05-29 18:42:43 följande:

    Idag drog sig J upp till stående själv fast jag för en vecka sen skrev att han inte var i närheten av att klara det... Ibland går det fort


    Ja verkligen, så duktig!

    Ilse klurade ut det där med att åla sig framåt i lördags och idag kröp hon för första gången! Det går verkligen hur fort som helst nu. Hon verkar mycket nöjdare nu när hon slipper be oss att hämta saker åt henne dessutom ;) Skönt för öronen. Och hon sitter helt själv.

    Har dock intrycket av att hon inte växt så mkt på längden på sistone, hon har fortfarande strl 68, men det går väl i perioder.
  • Musetti

    Vi finansierar vår semester genom att hyra ut lägenheten när vi inte är där. Och så bor vi ju gratis i min mammas stuga och hos svärisarna i Fr. Men vi är lyckligt lottade absolut.

  • Musetti

    Vi har haft sjukstuga här i helgen, egentligen första gången Ilse är sjuk. Hon började kaskadkräkas i lördags eftermiddag mitt när vi satt hos Ikeas-köksplanerare... Inte så kul stackaren. Och så fortsatte kräkningarna inne på toa. Bäddade in henne och gav vätskeersättning som hon sen fick upp igen. Inga mer kräkningar igår men så klart matt och med feber. Värmen hjälper ju inte heller. Tror det måste varit virus för jag hade oxå kräkts under natten, fast jag trodde det berodde på min migrän. Piggare idag och bra aptit.

    Och nu ser vi första tanden. Det gör ju inte sitt för humöret heller, hehe. Det var livat här igår. Och vad det går undan med utvecklingen! Nu lyckas hon ta sig upp från mage till sittande själv :)

    Har varit lite slapp med att ge Ilse bitar av mat, det är ju ganska praktiskt att mata. Förutom bröd, det gillar hon! Kanske för att det liknar tidningspapper som annars är favoriten att stoppa i munnen. 

  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-06-05 10:10:45 följande:

    Erijon: Det tog en knapp timme att köra. Han skriker bara av att åka till skolan som tar 2 min så tack och lov gick det bra.

    Nej jag har verkligen inga pengar i sommar. Denna månaden gick 36.000 till renoveringen av trappan och ny altandörr. Suck. Fick norpa lite av sparpengar.

    Vi ska bara ta dagsturer och gratisnöjen.

    Jag körde ner till campingen i lördags med barnen. De har saknat att vara där och jag med. Tog en heldag. Skönt att slippa vara runt pappan. Blir bara irriterad när han ligger på soffan med mobilen.

    Denna helgen spelar han golf så då löser det sig.

    Musetti: Kräkas på Ikea låter som en mardröm!

    Ska ni fixa till köket i lägenheten?

    Ang. mat så skär jag numera maten i kuber och det går bra för honom.

    Gjorde en upptäckarflaska och köpte pekbok igår. Så stora de börjar bli!


    Tack och lov så var det inte på ?stora? Ikea utan de har ett showroom med köksplanerare i centrum här. Men det var ju jobbigt ändå så klart.

    Ja vi måste flytta köket för att Ilse ska få eget rum. Kommer köra stommar från Ikea och fixa resten själva för att spara in pengar och få det mer personligt. Bra att sambon är arkitekt :)

    Vilken fin upptäckarflaska!!
  • Musetti
    erijon skrev 2018-06-08 09:35:03 följande:

    Har någon av er provat används kanel i mat/dessert åt era små?

    Googlat recept på äpple/päronpure med kanel som smaksättning. Vill testa och ha i lite havregryn för mer mättande mellanmål.

    Docl läste lite om att undvika kanel till såhär små. Blir tokig på all dubbelinformation.


    Jag har inte provat men Semper har ju klämmisar med kanelsmak som är från 6 månader så jag skulle känna mig lugn att ha i en liten gnutta.

    Här har vi gått från magsjuka till förkylning... Ilse hostar och snorar som bara den. Ringde 1177 som tyckte att vi skulle åka in och kolla öronen men vi avvaktar lite till här, tycker det mesta verkar sitta i hals och näsa. Vill ju inte ut och dra med henne i onödan och åka in och bli smittad av något än värre. Hon snarkar som en hel karl stackaren, haha! Har lutat sängen iaf, hoppas det hjälper lite.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här