• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Det är väldigt olika hur man är, men jag har också haft väldigt svårt att vara ifrån barnen när de varit små FiaW. Håller med om att det känns fel i hjärtat.

    Är ingen mening att lägga J innan de stora kommit i säng, så han somnar inte före 20.30. Vaknar ofta vid 7 när de går upp, men kan sova lite längre på helgen (precis som syrrorna ). Har ganska länge sovit två timmar på förmiddagen och nästan lika länge på em. Får väl försöka styra om till lite längre nattsömn sen, men just nu känns det skönt så här.

    Efter mycket velande har jag också köpt ett par kavat yxhult, stl 22. Och ett par vantar från Reima, som jag tyckte funkade väldigt bra även längre norrut.

  • Linnnn

    De flesta barnen på fsk sover bara en gång Musetti, men orkar de inte hålla sig vakna får de så klart sova.

  • Linnnn

    Mysigt med både valla och gamla Linköping Musetti. Blev overallen bra?

    Ja, jobbigt med alla förkylningar. J har haft några dagar nu utan att snoret runnit och det är nästan så att jag undrar vad som är fel. Och vad gulligt det låter med luggen FiaW. J har långt hår bakom öronen (men inte i mitten av nacken) och mitt uppe på huvudet, men inte framme vid luggen Har funderat på om jag borde klippa (särskilt eftersom tofsen på ena sidan är längre), men det är så lockigt i nacken att det nog inte syns så mycket...

  • Linnnn

    Låter jobbigt Musetti! Mår du bättre nu? Räcker det med antibiotika för att bli frisk?

    Nej, att ta J till frisören är uteslutet. Sannolikheten att han skulle sitta stilla är 0 %

    Härligt att ni hade det bra på Astrid Lindgrens värld Litenblomma. Bra att ni haft samarbetssamtal, även om jag inte blir så imponerad av din ex-mans insats. Gissar på att det är du som sett till att samtalet blev av dessutom...

    Idag ska jag på 30-årskalas med bara mina stora barn.

  • Linnnn

    Vad skönt att det gick bra den här gången FiaW. J har inte ammat alls på tre dagar heller. Med de andra barnen så slutade vi för att jag tyckte att det fick vara nog, men nu har nog J bestämt att han inte är intresserad längre. Jag hade gärna fortsatt ett tag till dagtid. J har haft några riktigt bra nätter, men nu är mellanbarnet rejält förkyld, så det är nog bara en tidsfråga innan J börjar snora igen.

    Jag har inte ens tänkt på att köpa potta... De stora var också blöjfria dagtid vid 2 år (mellanbarnet även natten) men jag har förträngt om vi övade. Som jag minns valde de själva att de ville gå på potta/toa, men då behövs förstås ett alternativ Har tänkt att killar generellt är lite senare med att bli torra, så att det nog dröjer ett tag till. Men ska köpa potta, så får vi se.

  • Linnnn

    Hoppas ni mår bättre snart lisohl! Extra jobbigt att vara sjuk själv om man inte får sova.

    Hur går det FiaW? Kan ju vara mensen som är på gång. Tycker det har känts lite annorlunda efter varje gång jag fått barn. Stor omställning att sluta amma plötsligt om han ätit ganska mycket tidigare också.

    Äntligen har J så smått börjat härma lite ord. Det går oftast inte att missförstå vad han vill ändå eftersom han pekar och låter arg/glad/ledsen osv, men det förenklar ju livet för alla om han kan prata. Älskar att bli jagad eller att jaga nu när han fått upp farten och går stadigt. Har era barn några favoritlekar? Js favorit är nog fortfarande att läsa böcker.

  • Linnnn

    Ja, bläddrar J själv i böckerna går det också undan Han vill gärna börja bläddra bakåt när slutet närmar sig eller ta fram en ny bok, så att jag fortsätter läsa. Vad kul med instrument! Tyvärr spelar ingen av oss, men J älskar också musik. Önskar jag kunde!

    Otroligt nog blev J bara lite hostig trots att båda syrrorna var förkylda - skönt.

    Ja, frustrationen brukar lätta när de lär sig nya grejer. J blir mest ilsken när han tycker jag är för långsam, t ex med att hälla upp vatten eller ge honom mer mat.

  • Linnnn

    Harmonisk period med väldigt glad J just nu. Går bra att gå utomhus med mycket kläder nu även om han har väldigt svårt att ta sig upp om han ramlar. Favoriten är fortsatt böcker - och clementiner. När han ska somna vill han gärna pilla på mig, helst dra i håret. Eftersom han drar ganska hårt är det inte mysigt, särskilt inte mitt i natten... Har försökt erbjuda massa andra saker att pilla på, men det duger förstås inte. Verkar vara hans sätt att mysa för han vill gärna göra samma med syrrorna när han är trött. Har era barn liknande saker för sig? Jag säger ifrån och håller handen i stället men det är han inte så nöjd med...

  • Linnnn

    Vilken sötnos i vagnen!

    Skönt med eget rum. Och kul att hon trivs Musetti! Vi har ett rum över, men det är forfarande gäst/datarum. J gillar nog böcker med ljud sämst fast han gillar alla pekböcker... Jag gillar böckerna om bäbis, J gråter när bäbis är ledsen, men vill ändå läsa.

    Här sovs det fortfarande två timmar på fm och minst en till på em.

  • Linnnn

    Här är framtänderna äntligen på väg J springer, klättrar upp och ner ur soffan och är allmänt vild. Var tog min lugna bebis vägen?!

    Hoppas alla oktoberbarn och föräldrar får en riktigt fin jul!

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här