• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Banana84 skrev 2019-09-05 10:06:19 följande:

    Hej, jag hoppar in här :)

    Har precis startat med sprutorna gonal f på första ivf försöket, vi kör privat då väntetiderna var väldigt långa. Spännande att få komma igång, ska på första ultraljudet imorgon och håller tummarna att det har bildats äggblåsor. Läkaren var osäker på vilken dos av gonal f jag skulle ha, först sa han 175 och sen ändrade han till 225 vilket jag har börjat med nu. Vilken dos hade ni? Jag är 35 och hade amh värde på 1,9


    Spännande med första försöket! Går det bra med alla sprutor?

    Jag är på dag 10 med gonal-f idag, har haft 175 hela behandlingen. Kommer inte ihåg mitt amh men de sa att det var bra för min ålder, är också 35.
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-05 21:55:15 följande:

    Vad skönt att höra peppande ord!! Tack för det <3

    Nu är det nära, håller tummarna för bra resultat för både dig och mig!


    Hur gick det? :)
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-05 13:43:30 följande:

    Det går bättre med sprutorna än jag trodde :) dag 4 idag, känner inte av några biverkningar än. Får se imorgon på ultraljudet om det har bildats några äggblåsor och om dosen är bra


    Hur gick ultraljudet, verkar dosen vara lagom?
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-06 22:52:27 följande:

    Ultraljudet gick bra, 9 äggblåsor på gång :) nästa ultraljud på måndag sen äggutplock ons eller tors


    Kul! Känns det bra? Jag börjar må ganska illa, blir skönt att sluta med sprutorna snart, bara ägglossningssprutan kvar ikväll.
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-06 17:14:19 följande:

    Det gick bra! Jag fick lugnande och morfin och det gick ganska bra med smärtan. Sista blåsorna som punkterades gjorde sjukt ont, då skrek jag lite! Annars gick det överlag bra. Ont efteråt och illamående men det släppte ganska fort.

    40 blåsor punkterades och 35 ägg plockades ut. De sa att det var väldigt många! På grund av det blir det totalfrys och ingen återföring denna gång. Så slutet på oktober blir det insättning mest troligt. Men det bygger på att det blir embryon av bra kvalitet. Jag får veta det på onsdag eller torsdag sa de. Men av 35 st måste det finnas något guldägg tänker jag

    Jag är så glad att det är över! Jag har ganska mycket obehagskänsla nu och är sjukt svullen om magen. Men jag hoppas det lägger sig.

    Uppdatera sen på måndag hur det gick för dig!


    Hjälp vilket plock! Förstår verkligen att du är öm! :O Hoppas att det blir massor till frysen nu, skulle med lite tur räcka till en mindre armé ju :D
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-09 09:25:28 följande:

    Hur gick det för dig?


    Vet inte vad jag ska säga, själva plocket gick bra. De tömde 10 blåsor och embryologen hade hittat sju ägg när vi lämnar plockrummet. Frågade sköterskan som plockade bort nålen i armen hur många det blev men hon visste inte och jag ville bara hem så jag väntade inte på det beskedet. Deppade ihop lite, vi fick sju ägg förra gången också och det känns som ett så dåligt tecken att det blev lika många. Känner mig redan nu så inställd på att det inte kommer att fungera. Fick planerad återföring på lördag men jag känner mig så inställd på att max tre befruktas normalt så jag förbereder mig på att det blir på torsdag. Är tyvärr jättedeppig och pessimistisk, tittar redan på vilket datum nästa behandling ungefär kommer att börja.

    Hoppas att du känner dig mer positiv!
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-07 22:38:41 följande:

    Det känns ok men har känt av lite illamående och huvudvärk, ska bli skönt att sluta med sprutorna. Då har du inte långt kvar! När är äggplocket? Hur många äggblåsor hade du vid ultraljudet?


    Hade plock på förmiddagen idag, skrev om det i ett inlägg ovan. Inte jättepositivt tyvärr. Jag kan inte få in i min hjärna att vi någonsin skulle lyckas, ser mest på ivf som ett väldigt smärtsamt och omständigt sätt att komma till punkten där jag och min man ska fundera på vad vi ska göra med vårat liv utan barn.

    Ursäkta den fruktansvärda pessimismen! Det var inte ens det du frågade :P Men det hänger ihop lite. Vet inte hur många ägg jag hade på ultraljudet och jag är inte så noga med att fråga eftersom jag tror att det ändå inte kommer att fungera.
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-09 17:22:06 följande:

    Förstår att det inte alltid är lätt att vara positiv och hålla hoppet uppe....och det är ok att deppa ihop ibland :) men du fick iaf 7 ägg och allt som krävs är 1 guldägg, det kan ju hända när man minst anar det ;)

    Var på ultraljud igen idag och har ca 11 blåsor på gång, äggutplock på torsdag, rätt nervös att det ska göra ont :/


    Jo jag vet att det är helt orimligt att man själv skulle kunna veta eller känna på sig att man inte kan bli gravid men det är så jag alltid har känt och jag får det ju bekräftat varje månad så det är svårt att vända de tankarna. Ska ringa och höra hur äggen mår imorgon.

    En sak som är lätt att glömma bort vid plock är att man kan be om mer smärtstillande. Prata med dem om det innan att du är nervös att det kommer att göra ont och att de ska fråga dig om du vill ha mer om du verkar ha ont. Väl uppe i stolen är man så snurrig och iaf jag har lätt att glömma bort att man faktiskt kan få lite mer. Men förhoppningsvis går det fort och jättebra :)
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-09 18:34:56 följande:

    Vad jobbigt att du känner dig deppig. Förstår att det måste vara jobbigt när du gått igenom det en gång.. Av de sju äggen finns kanske guldägget <3 Jag håller alla tummar jag kan!! Jag har läst i forum om personer som det gått bra för när det blivit få ägg och dåligt när det blivit många ägg. 7 ägg är nog ganska vanligt antal när jag läser runt. Men du vet säkert allt det redan! Hoppas att du får bli positivt överraskad denna gång i alla fall! <3

    Kramar till dig!


    Tusen tack! Är verkligen inte en dans på rosor ivf.

    Vet du något mer om dina ägg eller blir det senaste i veckan? Och hur mår du? Jag är väldigt öm i magen och då är det efter punktion av ynka 10 blåsor.
  • Ölandstoka
    melissa8601 skrev 2019-09-10 12:48:47 följande:

    Äggplock i morse.

    18 finfina blåsor i rätt storlek resulterade i 0 ägg ut "ovanligt och otur" sa läkaren.

    Det var 2/3 landstingsförsök. 

    Åt helvete med idag. 


    Men nej! Måste kännas helt förjävligt rent ut sagt. Hoppas att du repar dig snart. Hur gick första plocket?
Svar på tråden IVF hösten 2019