Allt om Pär Lernström: Längd, barn och frun Linda Öhrn Lernström

Pär Lernström är inte bara en omtyckt programledare, han har även blivit utsedd till Sveriges bäst klädda man och skrivit en hyllningsbok till gubbar. Vi har samlat allt du vill veta om välklädda och omtyckta Lernström.

Pär Lernström och frun Linda Lernström.
Pär Lernström och frun Linda Lernström träffades 2005.

Folkkäre programledaren Pär Lernström har ständigt många bollar i luften. 2011 gjorde han debut som programledare för underhållningsprogrammet "Idol" och har sedan dess blivit en omtyckt tv-personlighet av såväl deltagarna som tittarna.

Pär Lernström: Ålder och uppväxt

Pär Lernström föddes den 4 september 1980 i Helgarö församling och växte upp utanför och i Strängnäs. I "Sommar i P1" hyllade Pär sin mamma, efter hans pappas frånvaro under uppväxten.

Flyttlasset gick till Stockholm när han började studera på Kaggeholms folkhögskola. I Stockholm blev Pär kvar och i dagsläget bor han i Danderyd tillsammans med sin familj.

Så lång är Pär Lernström

Det är många som förundras över Pär Lernströms längd och det rätta svaret är 189 centimeter lång.

Pär Lernström: fru och barn

Pär och frun Linda Öhrn Lernström träffades 2005. Paret lärde känna varandra genom att deras vänner ville matcha ihop dem. Och visst blev det kärlek mellan Pär och Linda som senare gifte sig 2011.

– Vi blev tillsammans några månader senare. Nu har vi två barn och gifte oss för fem år sedan, berättade Pär i en intervju med Expressen 2017.

Paret välkomnade en dotter 2012 och en son 2017.

Vem är Linda Öhrn Lernström?

Linda är en journalist med lång erfarenhet i mediebranschen. I dagsläget driver hon en mediebyrå av hennes Linkedin att döma.

Det gör Pär Lernström

Lernström har en framgångsrik karriär i tv-rutan med en minst sagt imponerade lista med programledaruppdrag. Men faktum är att Pär började arbeta inom radio, på bland annat Sveriges Radio och Mix Megapol. 2011 blev han senare programledare för TV4:s "Parlamentet" samt tog över stafettpinnen från Peter Jihde i "Idol". Samma år blev han även utsedd till "Sveriges bäst man" av tidningen Café.

I närmare tio år programledde Pär även "Kockarnas kamp".

Pär Lernström i "Talang"

2017 tog Pär Lernström över som programledare för TV4:s "Talang".

Gubbe: A lovestory

2010 släppte Lernström sin debutbok, en hyllande presentbok om gubbkulturen.