Spotify-grundaren Daniel Ek: Förmögenheten, huset i Djursholm, familjen och bröllopet med Sofia Levander

Daniel Ek är innovatören som tog både Sverige och världen med storm när han grundade musiktjänsten Spotify. Vill du veta mer om Daniel Ek? Läs mer här.

Daniel Ek: Sofia Levander, barn, förmögenhet och huset i Djursholm.

Daniel Ek, 39, blev känd, inte bara för hela svenska folket, utan för hela världen när han grundade den då mycket kontroversiella musikstreamingtjänsten 2006.

Från att ha varit tvungen att köpa cd-skivor eller ladda ned musik från sajter som inte hade samtycke från rättighetsinnehavarna, kunde människor runt om i världen nu få tillgång till all världens musik med endast några snabba klick – helt lagligt. Detta med hjälp av Spotify, som lanserades i beta-version i oktober 2008.

Daniel Ek i Netflix-serien "The Playlist"

I oktober 2022, fjorton år efter att beta-versionen lanserats, hade serien "The Playlist" premiär på Netflix. Serien säger sig spegla hur Spotify blev till.

Den som spelar Daniel Ek i serien är skådespelaren Edvin Endre. I serien hittas även Gizem Erdogan, Christian Hillborg och Joel Lütsow.

Daniel Eks familj, hans fru Sofia Levander och barnen

Daniel Ek är gift med Sofia Ek, tidigare Levander. Paret har två barn tillsammans: Elissa, 9, och Colinne,7.

Daniel och Sofia Ek tillsammans med en av döttrarna. Här för att ta emot en medalj av Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på slottet.

Daniel Eks och Sofia Levanders bröllop

Daniel Ek och kärleken Sofia gifte sig vid Como-sjön i norra Italien. Året var 2016 och gäster på bröllopet var bland andra kända ansikten som Mark Zuckerberg och Bruno Mars.

Daniel Ek: Net worth

Enligt de senaste siffrorna från Forbes ligger Daniel Eks förmögenhet på 1,9 miljarder dollar.

Har hus i Djursholm

Daniel Ek bor i en stor villa på Djursholm i Stockholm. Huset, som ligger på en halvö, kostade över 500 miljoner kronor. Enligt uppgifter till Expressen har tomten bland annat en egen sandstrand.

Daniel Ek ville köpa Arsenal

I oktober 2021 kom Daniel Ek med ett oväntat besked för alla fotbollssupportar: Han ville köpa London-klubben Arsenal. Men enligt Breakit sa Arsenals ägare, familjen Kroenke, nej till förslaget.