Kritikstorm mot Bingo Rimér efter video på sonen – Gry Forsell: "Spyr"

Det var inte länge sedan som fotografen Bingo Rimér var i blåsväder efter att ha delat bilder på sina söner utklädda till prostituerade. Nu har Rimér fått ytterligare kritik, men den här gången handlar det om en gammal video på sonen Ringo.

Bingo Rimér möts av kritik efter att han publicerat en video som visar Anna Wahlgren
Bingo Rimér möts av kritik efter att han publicerat en video som visar Anna Wahlgren "buffa" på Bingos och Katrin Zytomierskas äldsta son. En av dem som kommenterat kritiskt är programledaren Gry Forsell.

Videon visar den nyligen bortgångne författaren Anna Wahlgren, som demonstrerar hur man enligt henne ska göra för att lugna och få sitt barn att somna. I videon, som Rimér publicerat på sin Youtube-kanal för 12 år sedan, syns Wahlgren "buffa" på den då några månader gamla Ringo, Bingo Rimérs och Katrin Zytomierskas äldsta son.

Gry Forsell kommenterar Rimérs video: "Spyr"

Till saken hör att ett av Anna Wahlgrens kanske mest uppmärksammade verk är "Barnaboken" – en bok som väckt mycket känslor i form av både ris och ros till följd av de uppfostringsmetoder författaren ger råd om i boken.

En av dem som inte verkar uppskatta den bortgångne författarens metoder är programledaren Gry Forsell, som klart och tydligt uttrycker hur hon tänker kring "buffandet" i Rimérs kommentarsfält.

"Spyr", kommenterar Forsell.

Som svar skriver Rimér:

"Sluta Spy. Jag buffade barnen som en gammal diesel-motor i en båt. Funkar så bra."

Men programledaren är inte ensam om att berätta att hon inte gillar det som visas i klippet.

Upprörda följare i Bingo Rimérs kommentarsfält: "Barnmisshandel"

Under videon, som i skrivande stund har nästan 1 400 kommentarer, uttrycker många av Rimérs följare att de ogillar vad de ser:

"Tycker hela klippet ser otroligt obehagligt ut..."

"Samma här helt sjukt ser ut som barnmisshandel…"

"Alltså jag fattar inte ens om det här är seriöst? Vem gör ens sådär på ett barn? Får direkt panik av se det där klippet."

"Håller med ser ut som hon ska döda barnet."

Men trots att de flesta som kommenterar under inlägget uttrycker att de är starkt emot metoden finns det också de som håller med Bingo om att Wahlgrens uppfostringsmetoder, och kanske framför allt "buffandet", är bra. En av dem är författaren Camilla Läckberg.

"Exakt så, skriver Läckberg under videon och adderar fyra röda hjärt-emojis.

Bingo Rimér bemöter kritiken i nytt inlägg

Efter kritikstormen under inlägget som publicerades under måndagen har Rimér publicerat ytterligare ett inlägg på temat där han bemöter åsikterna som strömmat in.

"Intressanta kommenterar i mitt förra inlägg om Anna Wahlgren. Jag har verkligen inga problem med människor som inte tänker eller tycker som jag själv gör", skriver Rimér i inlägget.

Han tillägger:

"Barnmisshandel skrev någon när Anna buffade på Ringo och många mammor talar om vikten av kärlek och trygghet. Men alla sunda föräldrar i hela världen vill ju såklart ge sina barn kärlek och trygghet. När det gäller barn och olika sömnmetoder så är det för mig allra viktigast såklart att förmedla omtanke, kärlek och trygghet och göra vad jag kan för att mitt barn inte ska uppleva nattningen som varken jobbig eller ångestfylld. Det är så sjävklart för mig att jag inte ens tänker diskutera med folk som saknar förmågan att se skillnad på sak och person."

De nämnda inläggen hittas här.