• Aaliyah

    Anhörig till psykiskt sjuk

    Har märkt att det finns en del här på fl som i likhet med mig har en anhörig som mår psykiskt dåligt. Tänkte vi kunde stötta varandra och utbyta tips om hur man underlättar vardagen eller om hur man bäst hjälper den sjuke. Jag kan säga också att i mitt fall är det min mamma som är sjuk, hon lider av bipolär sjukdom.

  • Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk
  • Bouldermus

    Hi hi ledsen att jag är klyshig Var sånt jag mådde bra av att höra när jag hade på.

    Apropå din vän, det är inte riktigt pk men en spark i arselet är inte så dumt ibland. Jag har också en vän att tacka för tuff behandling.

  • mamma legolina

    Bouldermus: Jag tror att "hårda" ord kan vara bra för att som du säger få en spark i arselet kanske inte vid varje tillfälle men det där ser man nog som anhörig. Skrattade när jag läste vad din bror sagt - vilket verkade vara rätt just då för dig att höra. Kram på dig.


    Nu ska vi spela lite kort innan det blir sängdags.
    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • Bouldermus

    Jag garvar också när jag tänker på det. Kram på dig Legolina!

    Kjempejente, ja eller som i mitt fall psykokolog

  • Aaliyah

    Bouldermus; angående inlägg 177; vilken skön grej att få höra!

    Jag tror också att en spark i arslet kan vara värdefull ibland, särskilt för deprimerade för vilka sjukdomsbilden ju är att säga nej till allt. Man får ibland strunta i vad de säger. Och ibland agerar man fel som anhörig men man är ju bara människa!

    Legolina; förlåt om jag är beskäftig men var det så att din man stod på kö till KBT?

  • mamma legolina

    Aaliyah: ja han står i kö men får bereda sig på att det kommer ta tid att få KBT och eftersom psykiatrin här i Jämtland står inför en massa indragningar så räknar vi med längre väntetid


    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • mamma legolina

    Känns inte så jobbigt, vi ser mest fram emot det när det än blir. Jobbigast är ju nerskärningarna då jag jobbar själv inom psykiatrin här i Jämtland (teamsekr) och inte vet om jag får fortsätta med mitt vik eller inte, har dock blivit lovad fram till 31/12 men nu vet vi ingenting igen, vi 3 som vikar.


    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • mamma legolina

    ja visst är det och speciellt eftersom "vi" fått kritik för föregående somrar då det inte funnits plats och mestadels vikarier så patienterna inte tagits om hand vilket tydligen resulterat i några självmord (detta var väl för 2 år sedan tror jag, i alla fall före min tid)


    Jag har turen att jobba med en helt underbar läkare som anser att han är där för patienterna och inget annat - sen finns det ju som överallt vissa som man kanske inte tycker borde jobba där dom jobbar men de flesta är jätteduktiga. Vi är indelade i olika "enheter" och jag trivs väldigt bra med "mitt lag" - vilket tills stor del beror på läkarna som är duktiga, tyvärr slutar 1 nu i juni men ersätts av staffettläkare som kostar skjortan och hela slipsen
    Psykiatrin överlag i hela landet ifrågasätts ju starkt men ändå skärs det ner vad jag förstår över hela landet - mycket mycket sjukt enl min uppfattning
    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • mamma legolina

    Här har det varit lugna gatan - hoppas alla mår bra så det är därför Sänder er alla en tanke så här på söndagen


    Vaknade själv kl 7.45 med en olustig känsla i magen - en sån där man får när man har försovit sig men kom på att det är söndag idag, så då somnade jag om och sov till 10.30 - skönt
    Enda sättet att få en vän är att vara en
Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk