• Aaliyah

    Anhörig till psykiskt sjuk

    Har märkt att det finns en del här på fl som i likhet med mig har en anhörig som mår psykiskt dåligt. Tänkte vi kunde stötta varandra och utbyta tips om hur man underlättar vardagen eller om hur man bäst hjälper den sjuke. Jag kan säga också att i mitt fall är det min mamma som är sjuk, hon lider av bipolär sjukdom.

  • Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk
  • OlgaMatildah

    kjempejente skrev:

    "Jag njuter av de ljusa sommarnätterna nu också, dem är helt makalösa. På nått sätt ger dem en styrka att klara den mörka vintern och klara sig från en utmattnings depression..
    "

    njuter av varje sekund av sommaren, då är allt som bäst, då kan han till och med våga sig ner till konsum, men sen kommer den låååånga vintern.

  • OlgaMatildah

    Ja han har gått i teraphi under tre års tid, varit på utredningsavdelning i tre omgångar 16 veckor å taget (en normal omgång är 8) men inget funkar, känns väldigt ofta som om han bara har gett upp..

  • OlgaMatildah

    Ja men han var arbestslös innan des, och han vägrar gå på social bidrag så han MÅSTE jobba snart, han föräldrar betalar allt till honom nu, men han har en månad på sig att klara av att jobba..

    så han är super stressad och mår väldigt dåligt över det, det finns inte en chans att han kan jobba.

  • mamma legolina

    OlgaMathilda: det har min man med kombinerat med sin panikångest


    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • OlgaMatildah

    mamma legolina

    OlgaMathilda: det har min man med kombinerat med sin panikångestEnda sättet att få en vän är att vara en
    "

    Hur går det för honom? och för dig?

  • mamma legolina

    Jorå det går sådär, har en blogg på min sida


    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • mamma legolina

    OlgaMathilda: nu kan jag skriva mera, satt i telefonen men kunde ju inte lämna FL för det


    Det går bra, vi är vana men visst sätter det käppar i hjulen ibland. På lördag ska vi på släktträff, hoppas det är fint väder så vi kan vara ute och inte behöver tränga in oss i en liten stuga allihopa. Min man är inställd på att fara på den men så har han haft 2 veckor på sig att förbereda sig mentalt. Det fungerar inte att göra saker i sista minuten, han måste få tänka vilket kan göra mig tokig(are) ibland eftersom jag är impulsiv av mig. Jag har fått lära men gör ändå en del impulsiva grejer där bara jag och barnen ingår, alltså han får ett val - antingen följa med eller stanna hemma. Läs gärna min blogg om du vill så får du veta mera.
    Enda sättet att få en vän är att vara en
  • kjempejente

    mamma legolina:
    Hur ställer sig FKassan till sjukskrivning av din man. Jag vet inte om han är det men är det så att man kan få en human behandling och bemötande av dem?

Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk