silltårta!
Silltårta
Källa: Arne Eriksson
(4-6 pers)
6 skivor mörkt formbröd skurna på längden
Fyllning:
1 burk matjessill (ca 200g)
4 hårdkokta ägg
3 dl crème fraiche
1 pkt gräddmjukost (t ex 60g Philadelphia)
3 msk fransk senap
1 knippa finhackad dill
salt, peppar
Garnering:
1 burk matjessill (ca 200g)
2 hårdkokta ägg
rödlöksringar
1 knippa finklippt gräslök
Låt sillen rinna av mycket väl. Hacka sill och ägg. Rör ut osten med crème fraiche.
Blanda in sill och ägg. Smaksätt med
senap, dill, salt och peppar.
Lägg ihop skivorna 3 och 3 bredvid varandra med fyllning emellan. Tårtan blir alltså 3 lager bröd hög. Bred fyllning också över och på sidorna av tårtan.
Garnera tårtan efter egen fantasi med gräslök runt sidorna och med sillbitar, ägghack och rödlöksringar ovanpå.