• DrSnuggels

    När det är dags...

    Kan någon beskriva för hur det är när första verkarna sätter igång. Vad gör man när hos säger att det börjar bli dags. Hur iskall är man som man....

  • Svar på tråden När det är dags...
  • Grodmannen

    Man får vänta tills det blir ett viss tidsintervall mellan värkarna innan det är dags att åka in.
    Om inte vattnet går förståss.
    Sök på värkar så får du fakta jag är inte helt säker på hur länge mellan...

  • davidian

    förbereder sig själv inför 12-24h adrenalin rus :)

  • Ulfino

    Både förvärkarna och när det hela väl satte igång var tydliga hos oss. Det var inget frågetecken om när vi skulle åka in, det var som om värkarna gick in i en ny fas.

    Men vi kanske bara hade tur...

  • Ångan

    När vi ringde in till förlossningen så bad dom oss vänta till dess värkarna var så starka så tjejen inte kunde prata under värkarna :-/
    Vi åkte in när värkarna varade i ca 1 minut och med ca 5 minuters intervall.
    Till slut så åkte vi in iaf, och då var tjejen öppen ca 3cm bara, dvs det hade inte kommit igång då. Men pga att tjejen hade så ont under värkarna så fick vi stanna kvar över natten, och tur var det, för vattnet gick 04.00 på morgonen och och lille Lucas tittade ut 47 minuter senare.
    När dom kontrollerade tjejen hur mycket öppen hon var kl. 18 så var hon som sagt öppen 3cm, 7 timmar senare var hon öppen 4cm. Så det kändes som om att det skulle bli en LÅÅÅNG väntan. Dock så öppnade hon sig resterande cm på 3 timmar.

    Men kontrollera hur långa värkarna är och hur tätt dom kommer. Sen ringer ni barnmorskan och berättar det. Då kommer dom antingen be er avvakta ett tag till eller be er komma in för vidare kontroll.

    STORT LYCKA TILL!!!!!

Svar på tråden När det är dags...