• janne j

    Ska man legalisera prostitution?

    Vad anser ni om att det sedan någar år tillbaka har blivit kriminaliserat att köpa sex är det bra eller dåligt?

    Det finns dem som anser att man skall legalisera prostutitionen igen då det finns vissa grupper i samhället som av olika anledningar inte kan eller vill skaffa sig en partner och då få sex på vanligt sätt. Ett exempel är personer som lider av olika typer av funktionshinder och som av den anledningen har svårt att skaffa sig en partner. Har inte de samma rätt som alla andra att ha ett sexliv vilket de i många fall ej kan ha då de inte har en partner som de kan ha sex med?

    Många anser även att prostutitionen inte har minskat nämnvärt sedan det blev kriminaliserat utan verksamheten har istället blivit mindre synlig. Vissa anser att detta snarare har försämrat de prostituerades levnadsvilkor eller arbetsförhållanden då de då tvingas förlita sig på olika halickar för att kunna bedriva sin verksamhet. Om det istället skulle vara lagligt hade de kunnat driva sin verksamhet som vilken firma som helst helt öppet och då sköta allt själv utan inblandning av olika mer eller mindre skumma personer.

    Så vad anser ni skall det förbli kriminellt att köpa sex eller skall man legalisera det som man har gjort i vissa länder?

  • Svar på tråden Ska man legalisera prostitution?
  • tvilling77

    TRor ju dock inte att det är funktionshindrade män som står för den största delen av köpandet av prostituerade?!

    KLart som fasen att det ska vara olagligt, personligen tror jag att dom flesta prostituerade redan står under nån form av hallick verksamhet och en ännu större del gör det för att försörja ett drogberoende. Dessa personer behöver hjälp, hur många prostutierade tror du kan ÄRLIGT säga att dom mår bra av det dom gör?

    Jag tycker att det är vidrigt att köpa en annan människa för sex!!

  • smaragden

    Nämen tjena och vad gör du nu för tiden, vad jobbar du med och så.

    Jo, jag är prostituerad..
    Jaha, kul..

    Om det skulle bli lagligt, då skulle jag vilja att alla de kvinnor som är horor, gör det helt frivilligt och inte har någon manager som tar deras inkomst utan ett eget företag.
    Tänk om det börsnoteras...

    Sedan skulle de inte få hålla på med missbruk, utan endast bruk.Alltså inte knarkare eller så.Inte heler några som helst överförbara könssjukdomar.Utan årlig eller månadsvis hälsokontroll och pisseprov etc.

    Det skall vara kvinnorna som styr behov och eftefrågan, inte männen..Så skull ejag att det var om det skulle bli lagligt..
    Men se hon utländska horan i Varberg som har eget företag, hennes son som bor hemma där hon har sin praktik eller vad man nu ska kalla det.Undra hur han behandlas nu när alla får veta att hans mamma är en sköka...

  • FlamingRed

    Jo, jag tycker det ska vara lagligt. Inte för att jag gillar företeelsen, utan för att jag anser att vuxna människor måste få bestämma över vem dom har sex med. Det har med grundläggande värdering av vår egen kropp att göra.

    Sen läste jag en intervju med en prostituerad som gillade den nya lagen, för att kunder blivit så "snällare" nu när dom gjorde något olagligt. Dvs dom tjafsade aldrig om pris och så eftersom dom faktiskt kan bli anmälda.

    Detta i sin tur ledde till att några av denna prostituerades väninnor även började prova "yrket" då det nu är mycket enklare med den nya lagen.

  • The Man

    För det första så får man inte glömma att det finns folk som blir utbrända, eller på annat sätt får psykiska besvär av sitt arbete även inom idag fullt lagliga verksamheter!!!

    Med det sagt och det faktum att jag i hög grad förespråkar fri företagsamhet så tycker jag definitivt att prostitution borde legaliseras och därigenom och bli KONTROLLERAD.

  • Zombra79

    Hade man kunnat garantera att dom kvinnor som prostituera sig gjorde det frivilligt och inte blev tvingade in i det av NÅGON anledning så kanske... Men jag är tveksam till att någon kan ha detta som yrke utan att må dåligt, även om vissa säger att dom gör det.

  • FlamingRed

    Sen är det inte roligt tycker jag med sådana politiska lagar. Lagen infördes trots att alla remissinstanser, inkl lagrådet och socialstyrelsen, avrådde.

  • kjempejente

    Lagen idag är ju så klen.. Det är inte förbjudet att prostituera sig men det är olagligt att köpa sex...??!!

    När det gäller funktionshindrade och utvecklingsstörsa så har man ju hittat ett fungerande sätt i Danmark att låta dessa människor ha rätt till sin egen sexualitet.

    Allid lätt att säga att det är rätt bara alla är med på det men tyvärr tror jag ej att det är så enkelt.

  • Jessi74

    Nej, jag tycker inte att samhället ska säga att det är okej att en del människor köper andra människor.

  • FlamingRed

    Jag tror absolut inte prostitionen är en företeelse vi vill ha i samhället, eller uppmuntra. Ej heller tror jag flertalet prostituerade är helt nöjda med sin situation

    Dock måste den bekämpas med andra medel är ren juridik.

Svar på tråden Ska man legalisera prostitution?