• janne j

    Ska man legalisera prostitution?

    Vad anser ni om att det sedan någar år tillbaka har blivit kriminaliserat att köpa sex är det bra eller dåligt?

    Det finns dem som anser att man skall legalisera prostutitionen igen då det finns vissa grupper i samhället som av olika anledningar inte kan eller vill skaffa sig en partner och då få sex på vanligt sätt. Ett exempel är personer som lider av olika typer av funktionshinder och som av den anledningen har svårt att skaffa sig en partner. Har inte de samma rätt som alla andra att ha ett sexliv vilket de i många fall ej kan ha då de inte har en partner som de kan ha sex med?

    Många anser även att prostutitionen inte har minskat nämnvärt sedan det blev kriminaliserat utan verksamheten har istället blivit mindre synlig. Vissa anser att detta snarare har försämrat de prostituerades levnadsvilkor eller arbetsförhållanden då de då tvingas förlita sig på olika halickar för att kunna bedriva sin verksamhet. Om det istället skulle vara lagligt hade de kunnat driva sin verksamhet som vilken firma som helst helt öppet och då sköta allt själv utan inblandning av olika mer eller mindre skumma personer.

    Så vad anser ni skall det förbli kriminellt att köpa sex eller skall man legalisera det som man har gjort i vissa länder?

  • Svar på tråden Ska man legalisera prostitution?
  • Bo Peep

    Vänta här nu, det var inte många år sen prostitution skedde öppet och torskarna inte riskerade nåt värre än könssjukdomar. Inte hade väl hororna det så bra då heller? Om man nu ska avkriminalisera sexköp så kan man nog inte förvänta sig att det ska bli bättre än det var innan det kriminaliserades?

    Icke-önskvärda beteenden som drabbar såväl den enskilde som samhället, som gynnar annan kriminalitet, särskilt människohandel och narkotikahandel skall vara kiminaliserat. Allt annat är absurdt.

  • janne j

    "var ska alla de som tvingas till det i dag ta vägen då? Och om det inte finns tillräckligt många som är intresserade ska vi importera intresserade säljare då?"

    Har du hört talas om tillgång och efterfråga, om något inte längre lönar sig så mycket ekonomiskt då överger man i regel det och satsar på något annat. Om man legaliserar prostitution så kommer med största sannolikhet de flesta halickarna m.m. försvinna då de blir utkonkurerade av legala alternativ. Och jag tror att de flesta föredrar att gå till en prostituerad som går på regelbundna kollar och är "vit" än en som man inte vet ett dyft om.

  • Tyrell

    >> Citronella
    Upphör utslagning och missbruk med att prostitutionen upphör? Knappast! Vad skall vi göra med utslagna och missbrukare oavsett tidigare sysselsättning tycker du? Hur skall de komma in i samhället. Och svara nu inte "inte genom att legalisera prostitution i alla fall" utan ett konkret förslag!

  • Me81

    Ähh jag hoppar av denna tråd. Den var värdelös "Jennie J"

    Hoppas att du vet vad du talar om för andras skull!

  • citronella

    Tyrell!
    Jag är helt för krogragg eftersom jag anser att kvinnors sexuella lust är helt allright och inte något som ska användas som handelsvara. Därtill har vi alltför många århundraden av konstiga värderingar att leva upp till.
    Sexköp cementerar en trist uppdelning av mäns sexuella drift som något pockande och nödvändigt medans kvinnors sexualitet är något som är till för allt annat än henne själv.
    Fram för mera krogragg!

  • Tyrell

    >>Citronella
    "Jag är helt för krogragg eftersom jag anser att kvinnors sexuella lust är helt allright och inte något som ska användas som handelsvara."

    Manlig prostitution? OK eller inte. Den är ju till för att bejaka kvinnors sexualitet och lust.

  • mimmiliten

    På sätt och vis så hade det varit bättre att ha kontrollen över prostitutionen,med tanke på risken för smitta.
    Samtidigt så är det ju oftastför att finansiera ett missbruk man prostituerar sig, och det vill man ju inte sponsra. Så det är ju en oerhört svår fråga att ta ställning till..

  • citronella

    Utslagna och missbrukare bör få mera hjälp än vad som är fallet idag. Jag tror inte att den typ av legalisering du och JanneJ pratar om kommer att leda till att missbrukare och utslagna kommer att bli fungerande samhällsmedborgare. För det första skulle väl få missbrukare hålla den standard som jag fattar att ni vill sätta för legal prostitution för det andra undrar jag hur prostitution skulle kunna vara en långsiktig lösning - det är knappast ett yrke man har tills man kvitterar ut folkpensionen... Sen undrar jag om det då ska finnas en separat lösning för missbrukare och utslagna som inte är attraktiva för sexköpare eller om de får klara sig på egen hand?

  • citronella

    Tyrell: Nej, jag tycker inte att sex överhuvudtaget ska användas som handelsvara. Och manliga prostituerade köps i större utsträckning av andra män.

  • Tyrell

    "Sen undrar jag om det då ska finnas en separat lösning för missbrukare och utslagna som inte är attraktiva för sexköpare eller om de får klara sig på egen hand?"

    Varför skulle det behövas en separat lösning? Missbrukare som missbrukare, eller menar du att det är OK att missbruka så länge man är tillräckligt klar för att arbeta. I sådana fall skall vi ha separata lösningar idag också. Det finns missbrukare som klarar av att ha ett jobb och sköta det, skall inte de ha hjälp?

Svar på tråden Ska man legalisera prostitution?