• mammatillvictor

    Jag vågar inte vara sjukskriven....

    Jag har fått inflammationer i mina muskler i armarna, nacken, och ryggen. Antagligen är det både en yrkesskada, jag är läkarsekreterare och skriver väldigt mycket journaler så visst, därifrån kan inflammationerna i underarmarna och i armbågarna komma ifrån. Men sedan tror jag också att adoptionsprocessen som varit väldigt påfrestande för oss på många sätt, dödsfall x flera i familjen osv har gjort att istället för att jag blivit deprimerad så har jag fått en reaktion i att min kropp säger ifrån genom att musklerna blir inflammerade....Min läkare säger att jag borde vara sjukskriven en längre tid, jag har fruktansvärda smärtor, värken i nacken har gjort att jag får värk i käken, tappar känslen och styrkan i vänster arm, synen försvinner till och från, får migrän med kraftiga kräkningar. Medicinen jag tar gör att magen kraschat så jag får äta medicin mot magsår också Nu sitter jag på jobbet och skriver, för jag vågar inte sjukskriva mig. Vi väntar ju bb nu och jag är så rädd att om jag är sjukskriven ( har varit det i 2 veckor nu för det är ju inget Försäkringskassan ser) men efter 2 veckor är det ju FK som står för sjukskrivningen så jag nu jobbar jag. Mina arbetskamrater som är sjukgymnast, sjuksköterska och läkare säger att jag inte borde jobba alls. Jag har dessutom Hb på 90  och ett trombocytvärde på 400 så det är ju inte bra Jag blir ju inte bättre av att jobba, tvärtom....Usch, vet inte vad jag ska göra!

  • Svar på tråden Jag vågar inte vara sjukskriven....
  • mammatillvictor
    Vem vet skrev 2006-07-19 10:58:38 följande:
    Hej! Är du sjukskriven nu?Jag håller med de andra, om du sjukskriver dig endast för inflammationen, så borde det ju vara lugnt, ni har ju redan medgivande och när det är dags för uppdatering och om du då är frisk behöver man väl inte säga något...Jag ringde nämlligen utredaren när jag bytte jobb, trodde man var tvungen till det... EMn hon sa att de tar hon när vi har fått BB, då ska de uppdatera medgivandet!Tur, för nu har maken blivit av med jobbet.... och iom att det är ett tag kvar till BB får han ju ett nytt och vi behöver bara säga att han bytt inte att han vart arb.lös.Men visst man blir ju jätte nervös för alla sådana där saker... Jag blev tex inlagd på sjukhus i början av året för min magsjukdom, men läkaren där sa att detta är inget du behöver ta upp till soc. du kommer ju att vara frisk när det är dags för BB, så det är lugnt hoppas det stämmer Krya på dig! Kram
    Min man har också blivit arbetslös Men det är inget vi ringer utredaren för. Precis som ni resonerar tänker vi kring det. Nej, jag är inte sjukskriven ännu riktigt. ska kämpa på denna veckan och nästa. Sedan sjukskriver jag mig. Kommer att gå via hälsan och arbetslivet och det känns skönt att få stöd och hjälp från dem också då det måste vara arbetsrelaterat som jag är dålig för att få hjälp av dem vilket jag får och det är ju bra om/när de frågar om bakgrunden till min sjukskrivning - att det är arbetsrelaterat men att jag är bra nu. För det är ju inte aktuellt förrän om ett år med bb och sånt. Lycka till vännen, vi får stötta varandra! Kramisar
  • little sparrow

    Kommer in lite sent i tråden...

    Stackare, jag lider med dig. Jag ska alldeles snart inleda hemutredningen och nojjar redan för att bli sjuk. Du verkar ha bestämt dig för att sjukskriva dig. Bra beslut! Riskerna med att inte göra det kan ju vara betydligt större. Jag vet inte hur hårt det är med att man själv ska kontakta hemutredaren eller om du bör det i det här fallet. Lite beror det ju också på hur du själv funkar som person. Själv skulle jag nog ta den kontakten, annars skulle jag gå och oroa mig alldeles för mycket.

  • mammatillvictor
    little sparrow skrev 2006-07-19 18:29:45 följande:
    Kommer in lite sent i tråden... Stackare, jag lider med dig. Jag ska alldeles snart inleda hemutredningen och nojjar redan för att bli sjuk. Du verkar ha bestämt dig för att sjukskriva dig. Bra beslut! Riskerna med att inte göra det kan ju vara betydligt större. Jag vet inte hur hårt det är med att man själv ska kontakta hemutredaren eller om du bör det i det här fallet. Lite beror det ju också på hur du själv funkar som person. Själv skulle jag nog ta den kontakten, annars skulle jag gå och oroa mig alldeles för mycket.
    Mmm, man nojjar för det mesta kan jag säga, välkommen i klubben. Nej, jag kommer nog inte att kontakta hemutredaren som det är nu. Jag vet ju att hon kommer att göra en koll i registret på försäkringskassan sedan när vi fått barnbesked vilket blir tidigast till våren. Och då ska jag ju ha börjat jobba igen och vara frisk. När hon frågar mig om det så säger jag som det är, ja, jag hade en inflammation i kroppen då och nu är jag helt frisk ifrån det. Det var arbetsrelaterat då vi haft en hård belastning på jobbet. Nu är situationen utredd och klar och jag mår bra. För det är ju likadant med att min man blivit av med jobbet. Det är ju ingen idé att berätta det nu för hon ska ju inte skriva något om oss just nu. Sedan när det är dags och vi har fått barnbeskedet då säger vi att han bytt jobb för då har han fått ett nytt jobb. Man ska inte berätta allt som händer, det är väldigt onödigt. Lycka till!
  • little sparrow

    Vacker Silvana: Skönt att du bestämt dig hur du ska göra. Ditt resonemang låter klokt. Jag gissar att man blir lite mer luttrad när man varit med i svängen ett tag... Hoppas att du snart mår bättre!

  • mammatillvictor
    little sparrow skrev 2006-07-19 21:15:59 följande:
    Vacker Silvana: Skönt att du bestämt dig hur du ska göra. Ditt resonemang låter klokt. Jag gissar att man blir lite mer luttrad när man varit med i svängen ett tag... Hoppas att du snart mår bättre!
    Jo, man blir faktiskt det. Allt ordnar sig. Man lär sig också vad hemutredaren tycker är viktigt och inte just för tillfället. Innan var jag sån att jag ville berätta allt och vara ärlig men det var till ingen nytta. Det kan snarare ställa till det än vara till nytta. Man får själv fundera på vad som är relevant och inte. Hur jag mår ett år innan det är dags för barnbesked är ju rätt ointressant för det påverkar ju inte hur jag mår om ett år då jag med all säkerhet är helt frisk. Har ju haft det här tidigare och varit sjukskriven ett par månader och sedan är det helt borta. Så...man lär sig : -)
  • mammatillvictor

    Vill bara säga att imorgon ska jag till läkaren som kommer att sjukskriva mig, hur länge vet jag inte, kanske ett par veckor. Får se. Måste få bukt med mina smärtor! vill vara en glad och stark mamma Kram på er alla som stöttat mig och rått mig i hur jag ska göra! Kram

  • Vem vet

    Ska hålla tummarna för dig då
    hör av dig och berätta hur det går

    Kram

Svar på tråden Jag vågar inte vara sjukskriven....