• Bupa

    Krusbär

    Krusbärspaj

    Pajdeg:
    3dl vetemjöl
    125g smör
    3msk vatten

    Fyllning:
    3dl snoppade krusbär
    2ägg
    1½dl socker
    1msk vetemjöl
    3msk smält smör

    Gör så här:
    Knåda samman ingredienserna i pajdegen och kläm ut degen i en pajform. Ställ den sedan svalt och gör iordning fyllningen.
    Mixa bären
    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan vetemjöl smör och bär.
    Häll fyllningen på pajen och grädda i 200 grader 25-30 minuter

    Går utmärkt att frysa

  • Bupa

    Krusbärspaj Med Mandel

    (8-10 bitar)
    Pajbotten:
    100 g smör
    2 dl havregryn
    3/4 dl vetemjöl
    1/2 dl strösocker
    1 äggula

    Fyllning:
    400 g krusbär, röda och gröna
    1 dl strösocker
    1 dl ljust muscovadosocker
    1 tsk citron, pressad saft

    Dekoration:
    25-50 g mandelspån

    Så Gör Du:
    Mixa snabbt ihop smör, havregryn, vetemjöl, socker och äggula till en deg i matberedaren, med kniven monterad.
    Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 10x30 centimeter. Ställ formen kallt 30 minuter.
    Skölj och snoppa krusbären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, muscovadosocker och citronsaft. Koka upp och låt koka samman under omrörning, cirka 10 minuter. Låt svalna.
    Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspånen. Grädda pajen mitt i ugnen, 200 grader, cirka 20 minuter.
    Servera pajen ljummen med vaniljglass.

  • Bupa

    Krusbärspaj med smuldeg
    4-6 pers
    Fyllning
    ca 500gr krusbär
    1-1½ dl strösocker
    1 msk potatismjöl
    Pajdeg
    2 dl vetemjöl
    3 msk strösocker
    100 gr margarin
    Blanda socker med potatismjöl och blanda med den delade krusbären.
    Mät upp mjöl och socker för pajdegen. Lägg i margarinet och blanda med en gaffel.
    Lägg krusbären i en ugnsfast form och fördela pajdegen över.
    Ställ i ugn 225º i 45-60 minuter, tills pajdegen börjat få färg.
    Servera med vaniljglass eller vaniljsås

Svar på tråden Krusbär