Inlägg från: Ilithyia |Visa alla inlägg
  • Ilithyia

    Mozzarella ost?

    Klipper direkt ur livsmedelsverkets hemsida:

    Vid tillverkningen av Mozarella och Ricottaost upphettas mjölken normalt tillräckligt mycket för att eventuell listeria ska avdödas. Om osten därefter hanteras hygieniskt och förvaras kallt bör risken vara liten ur listeriasynpunkt. Då viss risk för återsmittning av osten vid anläggningen dock inte kan uteslutas kan den som vill vara extra försiktig begränsa sin användning av dessa (och andra "osäkra") ostar till matlagning med upphettning till bubblande hett.

  • Ilithyia

    Jag äter båda fetaost och mozzarella. Och halloumi, mums!

    Hur noga är ni med att få nötkött genomstekt? Jag har ingen policy där än...

    /I.

  • Ilithyia

    På livsmedelsverkets hemsida står det att risken är störst med gris- och fårkött. Man ska även vara försiktigare med färs än helt kött. Men en härlig biff som är röd inuti? Jag vill helst inte avstå...

  • Ilithyia

    Förlåt Becka 21, jag ändrade visst kurs på tråden. Jag har nog fått samma broschyr som du, men jag litar även på informationen från livsmedelsverket. Risken med "rå" mozzarella är väldigt liten.

    I.

Svar på tråden Mozzarella ost?