Vad använder ni kålrot till?
Snart är det jul....
Griljerad Kålrot (alt. till skinka)
Inlagd av: Cat Inlagd: 2005-12-20
Ingredienser
1 Stor kålrot
1 Grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1 tsk kryddpepparkorn
1 tsk vitpepparkorn
2 lagerblad
griljering:
1/2 dl grovkorning senap(gärnska skånsk)
1 äggula
Tillagning
Skala kålroten noga, se till att inget grönt är kvar.
Lägg den i en trång kastrull och fyll med vatten så att kålroten precis täcks.
Tillsätt de övriga ingredienserna i vattnet och låt koka upp. Koka kålroten tills den är mör och mjuk (ett par timmar - beroende på storlek). Häll sedan av vattnet och låt den svalna. Smörj en form och placera kålroten mitt på formen. Blanda äggula och senap och täck hela ovansidan. grädda i ungen tills griljeringen fått en fin färg. Låt svalna och skiva upp. Serveras till fördel med svampsås.
Smaklig måltid!