Chilensk mat!
Pastela de choclo
4 portioner
______________________________________________________
2 stora lökar
250 g kycklingfiléer
750 g djupfrysta majskorn
300 g köttfärs
15 svarta oliver
50 korinter
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk socker
2 krm stött kummin
Smör
Vitpeppar
2 tsk salt
Gör så här:
Koka kycklingarna i saltat vatten
Hårdkoka äggen, skala och klyv dem
Hacka löken fint
Värm köttfärs och lök med smör, smaka av med salt, vitpeppar och kummin (fräs inte). Det får inte smaka för mjäkigt
Koka majskonen
Mal majskornen mycket noga, eller hacka fint i matberedare, späd med mjölken
Sätt ugnen på 200° C
Dela kycklingen i mindre delar, låt gärna benen vara kvar
Smörj formarna med smör
Lägg köttfärs-lökblandningen i botten på formarna
Fortsätt med korinter och oliver
Lägg på en del av majsblandningen
Sedan kycklingbitarna och ägghalvorna
Täck med resten av majsblandningen och sockra, det ska smaka lite sött
Grädda tills ytan fått en guldbrun färg (30-40 min)