• mariagbg

    Goda kakor för diabetiker

    Har fått grav.diabetes men vill ändå kunna baka nåt gott. Kom med era bästa recept!

    /Maria

  • Svar på tråden Goda kakor för diabetiker
  • AnnaK

    petits choux-krans

    --------------------------------------------------------------------------------

    3 dl. vatten,75 gr.smör,3 dl.vetemjöl,4 ägg.Koka upp vatten &smör,tillsätt allt mjölet och vispa tills allt sitter son en klump på vispen.Ta bort kastrullenfrån värmen.Rör tills smeten svalnatoch tillsätt sedan äggen ett i taget,rör kraftigt mellan äggen.Lägg eller spritsa ut smeten i en ring på en smord klädd plåt.Grädda i 175 grader i mitten i ugnen i ca 30-40 minuter,de sista 10 min.med ugnsluckan på glänt.Låt kransen kallna på galler.Fyll kransen med vispad grädde och färska bär eller vars önskas.

  • AnnaK

    mandelmusslor 45 st.

    --------------------------------------------------------------------------------

    250 gr.smör,2 msk.strösukett 1 msk.skållad mandel(mald),3 droppar mandelolja,1 ägg,knappt 5 dl. vetemjöl.Blanda samman degen och låt den vila kallt en stund.Tryck ut degen tunt i smorda formar och grädda i 175-200 grader på näst nedesta falsen.

  • AnnaK

    hallonkakor 20 st.

    --------------------------------------------------------------------------------

    100 gr.smör,1/2 dl. sukettströ,2 1/2 dl.vetemjöl.Garnering:sockerfri hallonsylt.Rör smör ochsukett smidigt.Tillsätt mjölet och arbeta raskt ihop till en deg.F orma till små bollar och lägg dom på en bakplåts klädd plåt.Gör en fördjupning mitt i kakan.Fyll den med sockerfri hallonsylt.Grädda i 175 grader i ca 10 minuter på mittersta falsen

  • AnnaK

    smal fettfri banankaka

    --------------------------------------------------------------------------------

    3 ägg,3 dl.sötmedel,1msk bytes ut med vanligt socker,1 dl hett vatten,3 dl vetemjöl,1 1/2 tsk bakpulver,2-3 mosade bananer,+ev.kaffe/kakao vanilj efter behag.Vispa ägg sötmedel och socker pösigt.Tillsätt det hetta vattnet i blandningen.Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner detta.Rör ner bananerna och ev. smaktillsats i smeten.rör om.Häll smeten i en smord form och bröad form (2 liters).Grädda i 175 grader i nedre delen i ugnen i ca 35 minuter.Låt svalna och stjälp upp.

  • AnnaK

    Chokladfudgekakor (20 bitar)

    --------------------------------------------------------------------------------

    Chokladfudgekakor (20 bitar)

    100 g margarin
    3 dl Canderel (plus extra för dekorering)
    1,2 dl (50 g) siktad kakao
    125 g fint krossade vetekakor
    0,5 tsk vaniljessens
    2 äggvitor

    Klä en 20x10 cm stor form med plastfolie. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt Canderel och siktad kakao, och rör tills smeten är jämn. Tillsätt sedan kakorna, vaniljessensen och äggvitorna. Rör om med en träslev till en jämn smet.Häll över smeten i formen och jämna till smeten med baksidan av en sked. Ställ i frysen ca 2 timmar tills smeten är fast. Skär sedan i fyrkanter och sikta över lite Canderel före servering.

    Receptet är från canderel.se

    Näringsvärde per portion :
    Energi: 250 kJ
    Fett: 3 g
    Fiber: 0,4 g
    Kolhydrater: 6 g

  • AnnaK

    sockerfri lättlagad ostkaka 4-6 port.

    --------------------------------------------------------------------------------

    400 gr. keso,1/2 dl.sötmandel,3 ägg, 1/2 dl. sukettströ,1/2 dl vetemjöl,2 dl. mjölk.Skålla och finhacka mandeln.Vispa ägg och sötningsmedlet.Rör ner mjöl,keso,mandeln och mjölk.Häll smeten i en smord ungsäker form,rymd 1 1/2 liter.Grädda i 175 grader i ca en 1 timme.

  • AnnaK

    sockerfria chokladsnurror

    --------------------------------------------------------------------------------

    100g margarin el. smör,2msk canderel,2 1/2 dl.mjöl,1msk kakao.Rör margarin och canderel pösigt och blanda i mjöl.Dela degen i 2 lika stora delar,tillsaätt kakao i den ena.Rulla ihop till en marmoreradkaka.Låt stå kallt i 2 timmar.Skäres i skivor som gräddas i 200 grader i 5 minuter

  • AnnaK

    Sockerfria Bamsekakor 25st.

    --------------------------------------------------------------------------------

    2hg.magarin eller smör,1 1/2 dl.sukettströ,2tsk vaniljsocker,1/2 dl hackade jordnötter el.solroskärnor,5 1/2-6 dl. vetemjöl.Rör margarin,vanilj och sötningsmedel smidigt.Tilsätt nötter el.solroskärnor.Rör ner mjölet.Trilla ut kulor som läggs på en bakpappersklädd plåt.Platta till kakorna med en gaffel.Grädda i 225gr. i ca 10-12 minuter.

  • AnnaK

    sockerfria chokladsnittar

    --------------------------------------------------------------------------------

    2 1/2 dl. mjöl,1tsk bakpulver,1msk kakao,1 1/2dl.sukett strö,100gr.margarin eller smör.Garnering flagad mandel.Blanda alla ingredieneserna.Forma degen till 2 längder ca.20cm långa.Lägg dom på en plåt,platta till dom lite.Pensla med äggvita,strö på flagad mandel över.Grädda i 175grader i 10-15 minuter.Skär kakorna med vass kniv.

  • AnnaK

    sockerfria sirapskakor

    --------------------------------------------------------------------------------

    200 gr.smör el.margarin,1 3/4 dl. sukett strö,1 msk sirap,5dl. vetemjöl,2 tsk bakpulver. Rör smör och sirap poröst.Blanda i de torra ingredienserna.Rör till en smidig deg.Rulla ut i 4 st. långder.Lägg dom på smord plåt,platta ut dom lite.Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca.15 minuter.Låt svalna något skår sedan i sneda bitar

  • AnnaK

    Sokerkaka med frukt

    Ugnstemperatur: 175 °C

    12 bitar

    Näringsvärde per portion :

    Energi: 1082 kJ/ 285 kcal

    Fett: 13 g
    Fiber: 2 g
    Kolhydrater: 28 g

    Ingredienser
    3 ägg ; 2,5 dl Canderel ; 2,5 dl vetemjöl ; 3 tsk bakpulver ; 1 dl mjölk ; 50 g margarin ; ca 2 dl äpplen eller 2 dl bär

    Tillagning
    1. Vispa äggen fluffiga med elvisp. Rör ner Canderel för hand.

    2. Smält margarinet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

    3. Häll smeten i en smord och bröad bakform och lägg de skivade äpplena överst.

    4. Grädda i 175 °C ca 30 minuter.

    Tips
    Uteslut frukten och använd sockerkakan som tårtbotten

  • AnnaK

    Rabarber- och äppelpaj

    Ugnstemperatur: 200°C

    6 bitar

    Näringsvärde per portion :

    Energi: 177 kcal
    Protein: 3 g

    Fett: 8 g
    Kolhydrater: 26 g

    Ingredienser
    Fyllning: 7 dl skalade och tärnade Granny Smith äpplen ; 5 dl tärnad rabarber; 1 dl Canderel ; 2 msk majsmjöl ; 0,75 dl vatten eller äppeljuice ; 1 msk citronjuice ; 1 msk rivet citronskal (kan uteslutas)

    Täcke: 1,5 dl havregryn ; 0,5 dl russin ; 0,5 dl hackade nötter ; 0,75 dl Canderel ; 2 msk margarin ; ½-1 tsk kanel

    Tillagning
    1. Blanda äpplen, rabarber, 1 dl Canderel och majsmjöl i en pajform.

    2. Blanda vatten, citronjuice och citronskal. Häll över fruktblandningen.

    3. Täck över och ställ in i ugnen ca 25 min på 200°C.

    4. Blanda havregrynen, russinen, nötterna, 0,75 dl Canderel, smält smör & kanel.

    5. Häll blandningen över pajen

    6. Ställ in i ugnen och baka ytterligare 8-10 min till toppningen är krispig.

    7. Tillsätt currypastan, vårlöken, sockerärtorna och paprikan och stek i 2 minuter eller tills currypastan doftar gott och grönsakerna är mjuka.

  • Etta med kokvrå

    Micra några frigolitskivor, doppa dem i Fun Light och strö hermesetas över dem.
    Voila! Nu har vi gjort oss några kakor för diabetiker!

Svar på tråden Goda kakor för diabetiker