Pannkaka på vatten och inte mjölk?!
Googlade lite:
Ingredienser ca 10 st.:
2 dl vetemjöl 1/2 dl majsstärkelse (Maizena) 1 tsk socker 1 krm salt 4 dl vatten eller Ramlösa 2 ägg 1 msk olja Till stekning: mjölkfritt margarin eller olja Så här gör du:
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, socker och salt. Tillsätt vatten eller mineralvatten under omrörning.
Vispa ner äggen i blandningen och tillsätt olja. Vispa tills smeten är slät. Hetta upp stekpannan och stek pannkakorna i mjölkfritt margarin eller olja. Kommentar:
De här pannkakorna går utmärkt att äta även för den som inte tål mjölk.
Dinkelvåffflor eller Pannkakor
1/4 pkt jäst
50 gr smör el margarin
3 dl vatten
1 krm salt
2 tsk socker eller honung
3 dl dinkelsikt
Smula ner jästen i en bunke.
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vatten och värm till 37 grader C. Häll matfettet och vatten på jästen och rör om. Blanda i salt och socker/honung. Låt stå i 10 minuter till den börjar jäsa. Vispa ner DINKELmjölet. Låt jäsa 10-20 min. Hetta upp ett våffeljärn och pensla första gången med smält matfett. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dom luftigt på galler efter gräddningen. Servera med sylt och grädde till kaffe eller som förrätt med hackad lök, Créme fraiche och stenbitsrom.
Till pannkaka grädda i stekpanna eller plättlägg på spisen servera med sylt och njut