Googlade lite:
Ingredienser ca 10 st.:
2 dl
vetemjöl 1/2 dl
majsstärkelse (
Maizena) 1 tsk
socker 1 krm salt 4 dl
vatten eller
Ramlösa 2 ägg 1 msk
olja Till
stekning:
mjölkfritt margarin eller
olja Så här gör du:
Blanda
vetemjöl,
majsstärkelse,
socker och salt.
Tillsätt vatten eller
mineralvatten under omrörning.
Vispa ner
äggen i blandningen och
tillsätt olja. Vispa tills
smeten är
slät.
Hetta upp
stekpannan och
stek pannkakorna i
mjölkfritt margarin eller
olja.
Kommentar:
De här pannkakorna går utmärkt att äta även för den som inte
tål mjölk.
Dinkelvåffflor eller Pannkakor
1/4 pkt jäst
50 gr smör el margarin
3 dl vatten
1 krm salt
2 tsk socker eller honung
3 dl dinkelsikt
Smula ner jästen i en bunke.
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vatten och värm till 37 grader C. Häll matfettet och vatten på jästen och rör om. Blanda i salt och socker/honung. Låt stå i 10 minuter till den börjar jäsa. Vispa ner DINKELmjölet. Låt jäsa 10-20 min. Hetta upp ett våffeljärn och pensla första gången med smält matfett. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dom luftigt på galler efter gräddningen. Servera med sylt och grädde till kaffe eller som förrätt med hackad lök, Créme fraiche och stenbitsrom.
Till pannkaka grädda i stekpanna eller plättlägg på spisen servera med sylt och njut