Detta recept (och några till) har jag fått av
Beatrice Karjalainen som har hämtat den ur boken "Två systrar söta".
ca 16 port.
Det här behöver du:
150 gram rumsvarmt smör
2 st äggula
Rör ihop smör och äggulor till mördegen.
3 dl vetemjöl
5 msk socker
Blanda sedan i mjöl och de 5 matskedarna socker. Tryck ut degen i en pajform (18 cm) Nagga botten med en gaffel. Grädda i ugnen ca 50 minuter eller tills den fått färg.
4 blad gelatinblad-Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
4 st mango-Skala och mosa mangon.
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk färskpressad citronjuice
0,5 tsk citronskal
4 st kiwi
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör under tiden fyllningen.
Pressa purén med hjälp av baksidan på en sked genom en finmaskig sil (eller gör som mig, tärna mangon, släng i en bunke, kör med stavmixer och sen kägg massan i en linneduk/saftduk och pressa). Få ut så mycket vätska som möjligt.
Rör ihop vätskan från mangon, grädde, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull och koka upp.
Ta upp gelatinen och krama ur det, Rör ner det i mangoblandiningen, se till att allt gelatin smälter. Häll fyllningen i skalet och låt stelna i kylskåp över natten (se till att ha djup pajform eller vara hyggligt nära kylen innan det hälls i annars blir det svårt att få in pajen i kylen).
Dekorera pajen med tunt skurna kiwiskivor.