Fläskkotletter....
Hjälp, har kotletter i kylen som väntar på att bli stekta, men d är ju så tråkigt... är det någon som kanske har några goda idéer o vill dela med sig på goda recept med just kotletter???!!!
Hjälp, har kotletter i kylen som väntar på att bli stekta, men d är ju så tråkigt... är det någon som kanske har några goda idéer o vill dela med sig på goda recept med just kotletter???!!!
Man kan panera dem med ägg, mjöl, skorpmjöl och kryddor och steka sen. Jättegott.
Stek fläskkotletterna som vanligt, gör sedan en brunsås och ha i dragon lägg i kotletterna och låt det koka tillsammans, servera med klyftpotatis eller potatis.
MMMM, detta låter smaskens!!!!Tack så jättemycket, vad ska ni äta idag??man kanske får andra middagstips på vägen ; )
Bryn dom lätt så det blir en liten stekyta lägg dom sen tillsammans med krossade tomater och ta lite rosmarin låt puttra tills kotletterna är klara servera med ris det blir saftiga kotletter och smakar ljuvligt.
Gröna kotletter
4 portioner
4 fläskkotletter
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dill
2 msk finhackad purjolök
smör eller margarin
1 tsk salt
ca 1 dl buljong
Blanda allt det hackade gröna. Vänd kotletterna i hacket
så det täcker båda sidor. Hetta upp lite fett i en stekpanna
och stek kotletterna på inte alltför stark värme, ca 3 minuter
på varje sida, stek ev två kotletter i taget. Salta. Häll buljongen
i pannan och låt kotletterna eftersteka under lock 5-10 min.
Servera med kokt, gärna pressad potatis och någon grönsak,
t ex broccoli, gröna bönor eller morötter.
Fläskkotlett Pizzaiola
4 Portioner
4 Fläskkotlett Olivolja; till stekning Salt Peppar
Sås
1/2 kg Tomater; ELLER
400 g Krossade tomater
2 Vitlöksklyfta; hackade, upp -till det dubbla
1 tb Olivolja; upp till det dubba
2 tb Tomatpuré
1 ts Oregano
2 dl Vitt matlagningsvin; ELLER
2 dl Grönsaksbuljong Salt Peppar
Skålla, skala och hacka de färska tomaterna, eller använd krossade tomater på burk. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kotletterna, tag upp dem och krydda. Fräs vitlöken i olja. Rör ner tomaterna, tomatpuré och oregano. Häll över vin eller buljong, koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg kotletterna i såsen och låt puttra under lock ca 15 minuter. Servera med klyftpotatis.
Fläskkotlett med lyxig svampsås
Ingredienser:
4 fläskkotletter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färsk
eller torkad svamp
en klick Svenskt Smör
3 dl Vispgrädde
1-2 tsk soja
en skvätt portvin, Madeiravin eller balsamvinäger
salt, peppar
Hasselbackspotatis:
8 stora potatisar
Svenskt Smör
2 msk ströbröd
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen. Skär tunna skåror tvärs över varje potatis med en vass kniv. De skall dock hålla ihop i botten. Pensla med smält smör och stek i mitten av ugnen tills de är mjuka ca 30-45 minuter. Pensla gärna med extra smör under stektiden. Strö på ströbröd efter halva tiden. Salta före servering, gärna med flingsalt. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs först löken i smör utan att den tar färg, fortsätt sedan med svampen. Häll på grädden och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med soja, portvin, salt och peppar. Stek kotletterna ca 3-5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera med en grönsallad.
Heta ugnskotletter.
Till 4 pers
4-8 kotletter lägg i en form, salta och peppra.
Blanda samman:
3dl grädde
5 dl cream fraiche
1 dl soya
2 tsk sambal olek
Häll blandningen över köttet och gratinera i ugnen 175 grader i 1½ timma!!
Serveras med potatis/ris och sallad!
Idag ska vi äta kassler med annanas och currysås
Kassler
Annanas ringar
paprika
matlagningsgrädde
curry, salt
Riven ost
Skiva kassler i skivor, lägg i en ungsform. Skär tärningar av annanas ringarna och paprikan i bitar. Lägg det över kasslern.
Currysås
Koka upp matlagningsgrädde och spad från annanasen, tillsätt curry och salt. Red av såsen lite grann, men inte för tjockt. Häll såsen över kasslern och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen 225 grader i 20 min ca
Servera med pasta eller ris.
Stöt rosmarin, basilika eller timjan (eller alla tre) i mortel tillsammans med vitlök, lite citronskal, lite olivolja, salt och peppar.
Torka koteltterna och gnid in röran. Låt dem inte vara för blöta när de går ner i stekpaannan. Stek i hälften margarin/smör och hälften olja (blir fin yta).
Häll lite balsamvinäger i stekpannan efteråt för att göra skysås. Koka och pressa potatis till.
Syllen: Det lät gott!!!!!!!!