Inlägg från: whitetrash |Visa alla inlägg
  • whitetrash

    Fläskkotletter....

    Gröna kotletter
    4 portioner

    4 fläskkotletter
    2 msk hackad persilja
    2 msk hackad dill
    2 msk finhackad purjolök
    smör eller margarin
    1 tsk salt
    ca 1 dl buljong

    Blanda allt det hackade gröna. Vänd kotletterna i hacket
    så det täcker båda sidor. Hetta upp lite fett i en stekpanna
    och stek kotletterna på inte alltför stark värme, ca 3 minuter
    på varje sida, stek ev två kotletter i taget. Salta. Häll buljongen
    i pannan och låt kotletterna eftersteka under lock 5-10 min.
    Servera med kokt, gärna pressad potatis och någon grönsak,
    t ex broccoli, gröna bönor eller morötter.

    Fläskkotlett Pizzaiola
    4 Portioner

    4 Fläskkotlett Olivolja; till stekning Salt Peppar

    Sås

    1/2 kg Tomater; ELLER
    400 g Krossade tomater
    2 Vitlöksklyfta; hackade, upp -till det dubbla
    1 tb Olivolja; upp till det dubba
    2 tb Tomatpuré
    1 ts Oregano
    2 dl Vitt matlagningsvin; ELLER
    2 dl Grönsaksbuljong Salt Peppar

    Skålla, skala och hacka de färska tomaterna, eller använd krossade tomater på burk. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kotletterna, tag upp dem och krydda. Fräs vitlöken i olja. Rör ner tomaterna, tomatpuré och oregano. Häll över vin eller buljong, koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg kotletterna i såsen och låt puttra under lock ca 15 minuter. Servera med klyftpotatis.

    Fläskkotlett med lyxig svampsås

    Ingredienser:
    4 fläskkotletter
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    200 g färsk
    eller torkad svamp
    en klick Svenskt Smör
    3 dl Vispgrädde
    1-2 tsk soja
    en skvätt portvin, Madeiravin eller balsamvinäger
    salt, peppar

    Hasselbackspotatis:
    8 stora potatisar
    Svenskt Smör
    2 msk ströbröd

    Instruktioner:
    Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen. Skär tunna skåror tvärs över varje potatis med en vass kniv. De skall dock hålla ihop i botten. Pensla med smält smör och stek i mitten av ugnen tills de är mjuka ca 30-45 minuter. Pensla gärna med extra smör under stektiden. Strö på ströbröd efter halva tiden. Salta före servering, gärna med flingsalt. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs först löken i smör utan att den tar färg, fortsätt sedan med svampen. Häll på grädden och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med soja, portvin, salt och peppar. Stek kotletterna ca 3-5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera med en grönsallad.

    Heta ugnskotletter.
    Till 4 pers

    4-8 kotletter lägg i en form, salta och peppra.

    Blanda samman:
    3dl grädde
    5 dl cream fraiche
    1 dl soya
    2 tsk sambal olek
    Häll blandningen över köttet och gratinera i ugnen 175 grader i 1½ timma!!

    Serveras med potatis/ris och sallad!

Svar på tråden Fläskkotletter....