• Fred

  Platt TV

  Fan vilken djungel det är där ute med platta TVs. Tycker det är otroligt svårt att bestämma sig eller veta vad man vill ha ens. Kollar normalmycket på TV / DVD ska köpa xbox360 och vi har i dag en sunkig 29 tumms tjock TV, vill helt klart byta upp mig. Men då är problemet att jag måste skaffa Digitalbox (har analog com hem) men det är klart det är ju inget större problem men kostnaderna skjuter i höjden, och HDTV är i sin linda, jag vill ju så klart ha den bästa tänkbara upplösningen och prestandan men varför igentligen?... det viktigaste är ju att det funkar att kolla på vanlig TV utan att det är dålig bild. men då kan man ju ha kvar den Gammla tjock TVn..

  om det finns några kunniga eller insatta snubbar här får ni gärna tycka till om vad ni tycker om den TVn jag vill ha

  www.smartson.se/test/tv/philips-37pf9830.htm

  www.t3.co.uk/reviews/entertainment/hd_ready_tv/philips_37pf9830_hd_ready_lcd_tv

 • Svar på tråden Platt TV
 • cruZZe

  tomsus: Jag säger som jag brukar göra. Be att få ta kommando över fjärrkontrollen och se för guds skull att maskinerna är matade med samma signal. För inställningstips kan du/ni fråga här eller adda mig på cruzzeman@hotmail.com (MSN).

  expert: Då har vi samma aparat, och jag håller med. I denna prisklassen finns det ingenting som kommer i närheten i bildkavlitet. Skärpan är något bättre på vissa LCD men färgdjupet och skärpan är gudomlig. Noteras bör att en LCD i samma storlek (42") och samma kvalitet kostar minst det dubbla. Bildintryck kan dock vara väldigt subjektivt, men alla vänner mm som har platt-TV och/eller är någorlunda prylgalna är impad av bilden för priset. T.o.m polaren med sin Barco för 110k var impad.

 • saltlakrits75

  Är på g att köpa platt-tv, flyttar in i hus i december och kommer att ha knappt 6m mellan soffa och tv. Har en tjock 28" nu känns liten till huset. Har varit runt och kollat in en del apparater men inte riktigt fastnat för nån än. Pioneer PDP-4270XA hade jäkligt schysst bild! Nån som har koll på deras grejor? Tittade på LG och Pana:s 37" och 42"också men Pioneer såg riktigt bra ut! Lite dyrare!

  Nån som har nåt tips!

 • cruZZe

  Saltlakrits: Jag var timmar ifrån att inhandla 1st Pioneer PDP-427XDE när jag snubblade över min Panasomiv TH42PV60 och måste säga tt jag har minst (om inte bättre) lika bra bild för ca:10k mindre. Pioneer har sänkt priset på sina plasmor med ca:6-7k sista månaderna för att matcha utbudet. PDP-serien är en mkt fin maskin, men den har några år på nacken nu och konkurenterna är ikapp. Jag kan utan att skämmas rekomendera PDP, men titta gärna på alternativen.

 • Fred

  Har upptäckt några riktigt coola funktioner med min nya Philips nu, bla så har den ju en sk ethernet port med den så kopplar man in TVn till lägenhetens nätverk och upp mot datorn. Philips bifogar ett riktigt bra pogram som sammlar 3 kategorier, bilder, musik och filmer i pogramet, som den scanar av själv, när väl pogramet hittat allt så har du full tillgång till detta i TVn, man kan kolla på bilder, lysna på musik kolla film osv.. detta styr man från fjärrkontrollen!! otroligt cool måste jag säga. En annan cool grej är alla minnes portar och USB portar i TVn, har redan haft stor nytta av dom. tex så hade vi kameran full av bilder från helgen. ploppa in minnet i TVn så sitter vi och tittar med mina barns farmor och farfar och dricker kaffe.

  Smidig, kompatibel, otrolig bild och snygg (låter som jag) :D :D

 • tomsus

  Jag tar o byter min Samsurr mot en Pana PV60 idag och hoppas jag slipper elektronik-surret som jag blir tokig på :)

 • tomsus

  cruZZe, du har inte något 'plasma surr' från din PV60? Att fläktarna är tysta är ok, men det viktigaste är att den inte har det jobbiga plasmasurret som varierar med bildens innehåll...

 • tomsus

  Sådär. Nu har jag bytt min Samsung mot PV60. Nu är det tyst :)

  Men bilden var faktiskt bättre på Samsung'en...

 • tomsus

  cruZZe, såhär kör jag nu:

  Tv = Dilog DT-355 digitalbox med scart-rgb ut, vanlig clasohlson kabel.

  Dvd = Samsung DVD-R119 med komponent ut och fin-fin kabel. Progressive-scan läge och inga "bildförbättringsfunktioner".

  Pc = Skall testa med både VGA och DVI-HDMI senare i veckan. VGA = Tänkte köra MediaPlayer i 1024x768 och ändra aspect-ratio till 1.33 för att få rätt proportioner. HDMI = vet inte än...

  :)

 • cruZZe

  Tomsus: Ser väl rätt ut om man bortser från nilligkabeln :)

  Vilka inställningar kör du på TV´n?

Svar på tråden Platt TV