Inlägg från: Vitsippa |Visa alla inlägg
  • Vitsippa

    vit marsipan å andra tårtfrågor...

    Jag tror att du kan hitta mycket sådant på The English shop (finns i GBG, men jag är nästan säker på att de finns i huvudstaden med...)

    Vit marsipan får man genom att blanda i ett pulver, titandioxid. Ofta är marsipan mycket godare än sån där sockermassa.

  • Vitsippa

    Titandioxid har jag köpt på Panduro. De har det på karamellavdelningen, du vet där man kan köpa smaker och färger till hemkokta karameller. Jag knådade marsipanen länge med pulvret. Det blir lite kladdigt först, men efter en stund får man vit, fin marsipan. Jag provade mig fram med teskedsvis med pulver. Man kan kavla mellan bakplåtspapper sedan och mjöla med lite vete- eller potatismjöl, så får man ett fint marsipanlock.

Svar på tråden vit marsipan å andra tårtfrågor...