Behöver hjälp med kålpudding!
Mammas kålpudding 4 pers
3 hg malet nöt- och fläskkött blandat
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 kokta kalla potatisar riven eller 1 dl potatismosflingor
4-5 dl mjölk
1/2 vitkålshuvud ca 1 kg
margarin el smör
(vatten)
Blanda det malda köttet med salt och peppar. Mosa de kokta potatisar väl. Rör samman färs, potatis och mjölk . (Används potatismosflingor blanda då dem med en del av mjölken och låt blandningen svälla några minuter.) Tillsätt den samt resten av mjölken till färsen och arbeta den smidig.
Skär kålen i små bitar el strimlor. Bryn den i margarin i en stekpanna. Häll i sirap på kålen.
Varva kål och färs i en ganska stor ugnsäker form eller gryta, börja och sluta med kål.( Jag brukar blanda köttfärsen och kålen på slutet).
Grädda puddingen i medelstark ugnsvärme 45-60 min. eller koka grytan under lock på svag värme ca 1 tim.
späd ev. med litet vatten el buljong om puddingen verkar torr.
Servera kålpuddingen med kokt potatis och lingon.