Inlägg från: Jennie Brunflo |Visa alla inlägg
  • Jennie Brunflo

    Gelatinblad- Hur funkar det?

    Gelatin används för att få en dallrig gelékonsistens. Du ska kunna få det så hårt/geléigt att du kan skära tårtbitar av gelen.

    Vill du ha krämig konsistens så funkar inte gelatin så bra, då finns det bättre grejer för det.

    Gelatin ger ingen smak alls.

  • Jennie Brunflo

    Det står på förpackningen.

    Du blöter upp gelatinbladen i vatten. Sedan kramar du ut dom och har de i smeten till de smälter.

    ELLER

    Du rör ut gelatinpulver i kokande vatten till det löst sig och sedan tillsätter du det i smeten.

    Om du tänker på mitt recept så tror jag det blir bäst med äggula (som jag skrev i andra tråden) eller med gelatinpulver.
    Om du tänker på mousse så får du inte den där "porösa" känslan av gelatin....det blir mer gelé av det.

  • Jennie Brunflo


    Som sagt, tänker du på mitt recept så ha smeten riktigt varm i mixern, ös i två äggulor, mixa ordentligt.....ner i portionsmuggar och in i kylen i minst 6 timmar.
  • Jennie Brunflo

    Det går bra att ha moussen i små mockakoppar eller kaffekoppar eller vanliga dessertskålar eller vad som helst.

Svar på tråden Gelatinblad- Hur funkar det?