• AnnaK

    Mandelflarn?

    Ingredienser 8 st stora:

    50 g mandel
    50 g hasselnötter
    50 g flagad mandel
    100 g smör
    1 1/2 dl strösocker
    3 msk vetemjöl
    3 msk mjölk
    1 1/2 msk ljus sirap
    1 msk glukos (finns att köpa på apoteket)
    Så här gör du:
    Skålla och skala mandeln. Hacka den fint. Hacka hasselnötterna fint. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Sjud massan på svag värme någon minut. Klicka ut smeten på papprade plåtar. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter tills flarnen fått fin färg

  • AnnaK

    Spröda mandelflarn
    Ingredienser
    Beräknat för 25 portioner
    Till ca 25 flarn:
    100 g sötmandel
    1 dl strösocker
    1 msk honung
    100 g smör
    2 msk vetemjöl
    1 msk mjölk

    Tillbehör:
    sorbet

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200º. Hacka sötmandeln
    2. Blanda mandel, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda 1-2 minuter.
    3. Klicka ut smeten ungefär lika stora som teskedar på plåt med bakplåtspapper. Det är viktigt att de inte ligger för tätt eftersom de flyter ut mycket under gräddningen.
    4. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.
    5. Vill du ha dem böjda lägger du över dem på en kavel eller en flaska. Låt dem kallna så. Flarnen håller sig spröda i tättslutande burk med lock.

  • AnnaK

    Mandelflarn:

    50 g sötmandel, skållad och hackad
    1/2 dl cashewnötter, hackade
    1/2 dl strösocker
    1/2 msk honung eller glukos
    50 g smör
    1 msk vetemjöl
    1/2 msk grädde

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sötmandel, cashewnötter, strösocker, honung och smör i en kastrull. Rör om tills allt är sammansmält. Tillsätt vetemjöl och grädde. Rör om och låt sjuda 1 minut.
    4 Bred ut smeten till en rektan-gulär platta på plåt med bakplåtpapper. Grädda mitt i ugnen, cirka 5-7 minuter, så att den får fin färg. Ta ut den ur ugnen och låt svalna en stund. Skär sedan ut avlånga bitar innan den kallnat helt. Hinner den kallna sätt in den i ugnen en kort stund till. Låt flarnen kallna på bakgaller.

  • AnnaK

    Kokos- och mandelflarn
    25 st
    Ugnstemperatur 175º

    Ingredienser
    3/4 dl sötmandel
    75 g margarin eller smör
    1½ dl kokosflingor
    1 dl socker
    1 msk mjölk
    1 msk vetemjöl

    Tillagning
    Värm ugnen. Finhacka mandeln. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mandel, kokosflingor, socker, mjölk och mjöl.

    Klicka ut smeten glest på plåtar, med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk smet till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.

    Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt flarnen svalna något innan de lossas från plåten.

    Böj dem över ett spånjärn eller en käpp medan de är varma eller låt dem kallna plant på ett galler.

Svar på tråden Mandelflarn?