Mandelflarn 150ºC ca 8min
100 g sötmandel (1,5dl)
1 dl socker
100 gram margarin eller smör
2 msk mjöl
2 msk mjölk
1 msk ljus sirap
Skålla och skala mandeln. Hacka hälften och strimla hälften. (eller köp färdigt på påse)
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka sakta upp och låt sjukda under omrörning några minuter.
Klicka ut på bakplåtspapper (ca 6 på varje) och grädda mitt i ugnen till kakorna fått fin färg.
Lägg på käpp eller annat böjd föremål om du vill ha böjda flarn...annars låt de svalna på plåten.
Havreflarn 200ºC 5 min
75 gram margarin eller smör
1 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Häll i allt det andra och rör till en smidig smet.
Klicka ut på bakplåtspapper (ca 6 på varje) och grädde mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lossa och lägg på käpp eller liknande eller låt svalna på galler eller på plåten.