Inlägg från: Jennie Brunflo |Visa alla inlägg
  • Jennie Brunflo

    Mandelflarn?

    Jag gör mandelflanen i 7 sorters kakor (har du inte den kan jag skriva in recptet sedan).

    Klicka ut ganska små klickar GLEST (ca 6 på varje plåt) och grädda. Vill du ha stora så ta lite mer smet men platta ut smeten lite innan du har in plåten i ugnen.

  • Jennie Brunflo

    Nu har jag läst recepter AnnaK skrivit och mitt recept är inte alls så där krångliga ingredienser...vänta ska jag hämta det...

  • Jennie Brunflo

    Mandelflarn 150ºC ca 8min

    100 g sötmandel (1,5dl)
    1 dl socker
    100 gram margarin eller smör
    2 msk mjöl
    2 msk mjölk
    1 msk ljus sirap

    Skålla och skala mandeln. Hacka hälften och strimla hälften. (eller köp färdigt på påse)
    Blanda alla ingredienser i en kastrull.
    Koka sakta upp och låt sjukda under omrörning några minuter.

    Klicka ut på bakplåtspapper (ca 6 på varje) och grädda mitt i ugnen till kakorna fått fin färg.

    Lägg på käpp eller annat böjd föremål om du vill ha böjda flarn...annars låt de svalna på plåten.

    Havreflarn 200ºC 5 min

    75 gram margarin eller smör
    1 dl havregryn
    1 dl mjöl
    1 dl socker
    2 msk grädde eller mjölk
    2 msk ljus sirap
    ½ tsk bakpulver

    Smält smöret i en kastrull. Häll i allt det andra och rör till en smidig smet.
    Klicka ut på bakplåtspapper (ca 6 på varje) och grädde mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lossa och lägg på käpp eller liknande eller låt svalna på galler eller på plåten.

Svar på tråden Mandelflarn?