• godisfia

    spotting eller mens, någon som vet?

    Hej

    Jag har två frågor...

    Vi har preic börjat vår utredning. I måndags var jag och lämade blod för blodprov och i onsdags drog min spotting igång, 6 dagar innan bim. Jag fick igår svar på mitt prov där det stod att mina hormonnivåer var som de skulle.

    1. Jag har hela tiden trott att min spotting berodde på progestronnivån, kollar de det också, eller kan det fortfarande vara så att jag saknar det?

    2. Eftersom min spotting drar igång så tidigt, kan jag ändå räkna som jag brukar och räkna mens till när blödningen kommer igång. Spottingen är rosa, mensen är röd, så brukar jag tänka. Anledningen till att det är extra viktigt denna gången är att jag ska göra kontraströntgen och det ska ju ske på speciella dagar...tänk om jag räknar fel...

    -varför är det så svårt?!

  • Svar på tråden spotting eller mens, någon som vet?
  • mamsen76

    Jag räknar från riktiga mensens första dag. Jag brukar spotta i ca 2 dygn innan mens. Förra månaden  spottade jag i en vecka innan mens och då kom troligtvis äl tidigare för jag missade den när jag började äl-testa på dag 11. Hade äl-känningar på dag 11 pch 12 så den inträffade troligtvis då eftersom äl-testen inte visar pos på själva äl-dagen utan bara dagarna före.


    Vet inte om du blev nå klokare av mitt svar men du kanske ska räkna med att den kommer lite tidigare den här gången om du vanligtvis spottar kortare tid.

  • godisfia

    Tack för svaret! Jo, jag tror också att jag räknar från då, jag äl-testade inte, men hittils har min äl hållt sig stabil. Ja, jag får nog också räkna från då...dock tror jag inte att min mens kommer tidigare, bara att jag får längre spotting

  • greeneyes

    Jag har också färgade flytningar (röda/bruna) i flera dagar innan mens, börjar på dag 8 efter äl redan. så jag har också trott att det berott på hormonhalten. får se vad min gyn säger på torsdag, går på specialistklinik (äter pergotime nu), och har besök där på torsdag.

  • godisfia

    Ja, vad jag tror är att det är med progestronhalten...men jag är ju bara lekman...

    Det som jag är mest orolig för är om min spolning, som är inplanerad nu, kommer att hamna på "fel dag" för att jag inte kan bestämma vilken som är min första mens-dag...

    Någon som vet varfrö man ska göra det på vissa dagar under cykeln?

  • mamsen76

    Jag spottar i ca 2 dygn före mens sen blöder jag i max 2 dagar för att sen spotta i 8 dagar till!!!

    12 dagar totalt tycker jag är lite mycket. Ska till privat gyn klinik i februari och kolla upp allt, är less på att, som jag ser det, ha mens i 12 dagar.

  • godisfia

    Jag har tvärtom. Spotting i 3-6 dagar innan mens, sen mens, sen slut!

  • mamsen76

    Jag har läst i en massa trådar att spotting INTE ska påverka fertiliteten men jag undrar ja....

  • Bouldermus

    godisfia: Räkna mensen från första röda dagen. Det gjorde jag under utredningen och det blev rätt. Jag spottar också 3-6 dagar innan mens. Utredningen visade f.ö. att det inte är något som helst fel på mig, vare sig hormoniellt eller fysiskt. Felet ligger hos simmarna. Kram på dig!

  • misun

    Jag vet bara att efter jag slutat med mina hormonplåster april 05 så fick jag regelbunden mens ganska direkt. Spotting inträffade varje månad 2-3 dagar innan mens. Väldigt lite, men tydligt. Den månaden jag blev gravid, ca 1 år senare, fick jag ingen spotting.. Min läkare som jag han träffa innan jag blev gravid i syfte att starta en fertilitetsutredning, ansåg att min typ av spotting inte skulle ha någon form av påverkan av fertiliteten, det är väldigt vanligt förekommande fenomen...

  • mamsen76
    misun: Då kanske det påverkar ändå? Trots vad alla läkare säger........
Svar på tråden spotting eller mens, någon som vet?