Alkohol i Filmjölk!!! Läs!!!
Jag har också alltid hört att det finns alkohol i fil och tycker inte det är löjligt eller ologiskt. Alkohol bildas som sagt i alla kemiska jäsningsprocesser där socker i någon form är inblandat (har iaf jag fått lära mig på kemin...men sen är jag ju ingen hejare på kemi precis). Sedan är säkert alkoholhalten i filmjölk så liten att den inte ens är intressant att mätas. 
Såvitt jag vet uppkom filmjölksdiskussionen när man för några år sedan diskuterade nolltolerans inom trafiken. Vissa argumenterade då emot detta med just filmjölk, apelsinjuice och likörpraliner - som tydligen kan ge utslag på en blås-mätare om man nyss haft det i munnen. Och visst, när man använder det som argument på det sättet, så verkar det ju som att man själv har dåligt samvete eller så...
Man kanske kan jämföra alkoholdiskussionen med fil vs. sprit med insjöfisk...är det t.ex. ok att äta en liten flisa gös jämfört med att stoppa i sig en hel firre ett par gånger i veckan?
