Byta ut vetemjöl i recept?!
Går det? Att byta ut vetemjöl mot något annat mjöl (vilket?!) då man bakar kakor,bullar och bröd???
Går det? Att byta ut vetemjöl mot något annat mjöl (vilket?!) då man bakar kakor,bullar och bröd???
thezz h : Precis!? Skulle vara roligt att kunna använda "vanliga" recept och bara byta ut mjölet.Men vilket mjöl är bäst att använda i tex. bakverk,och vilka mängder gäller?!
Skrinda: Är inte glutenintolerant , mår bara mycket bättre om jag undviker vetemjöl.Tyvärr finns det i nästan alla brödsorter så det blir att äta glutenfritt! Varför kan man inte helt kallt byta ut vetemjölet mot tex majsmjöl som thezz h skrev?
Tack alla för alla råd och tips! Fortsätt skriv om ni vet mera!!!
ciccielv: Ska kolla in sempers sida...
Något annat tips om var man hittar bra glutenfria recept?
ciccielv : Har du något "superrecept" på god chokladkaka???Tack för tipset om "allergimat"
ikve: Vilket glutenfria mjöl?! Vilket som helst? Om det står tex. 4 dl vetemjöl i ett kakrecept, lägger du i 4 dl av det glutenfria mjölet då???
ikve: Vad är husk?! Har aldrig hört...
skrinda: *fniss* Ja alltid lär man sig ngt nytt! Hur mycket av detta "snusk" ska man ha i då?