• enyasmatte

    Nötfri knäck

    Nån som har recept på nötfri knäck, för nötallergiker.

    tack!


    *vad gjorde livet innan Wille?* www.willessida.se
  • Svar på tråden Nötfri knäck
  • mjuik

    När smeten (heter det verkligen smet?) är klar slänger jag i mina polkagrisar. Rör ner dem och sen klickar i formar.
    Man gör väl lika med mandel har jag för mig?

  • Majsan70

    mjuik

    Javisst gör man lika med mandel. Måste nog prova lite polkagrisar här i år.

  • JenJa

    Man kan ha ströbröd i stället för nötterna...då blir dom lite porösare...

  • söjsan

    joooo det kan man väl vara. Anledningen till att jag skrev så är för att många jag haft som gäster mm just diskuterat det att de faktiskt inte är allergiska mot mandel

  • Längtar efter en liten

    Hur sjutton lyckas ni med smeten? jag försökte förra året men smeten blev väldigt mörk och lite bränd och sen knäcken blev stenhårda så vi slängde dom. På allt brände jag mig oxå och ärret är kvar än

  • söjsan

    usch då :( ha en termometer, den skall inte bli varmare än 125 grader, då är den klar! tar typ tio minuter om man har en kastrull med rätt bred botten. Så din knäck måste ha blivit för varm och kokat för länge!

  • JenJa

    Gör dropprov i ett kallt vatten glas så får man rätt konsistens

  • turpis

    Du droppar alltså ner lite smet i iskallt vatten och tar upp det med fingrarna. Kan du forma smeten till en kula är den klar!

  • turpis

    som ett tillägg till JenJa:s inlägg, alltså...

  • Längtar efter en liten

    Ok tack,får försöka ge mig på det den 19:e då,den 18 ska jag på julbord sen baka den 19 sen resa bort den 21

Svar på tråden Nötfri knäck