Nötfri knäck
Nån som har recept på nötfri knäck, för nötallergiker.
tack!
Nån som har recept på nötfri knäck, för nötallergiker.
tack!
mera, mera!!!
När smeten (heter det verkligen smet?) är klar slänger jag i mina polkagrisar. Rör ner dem och sen klickar i formar.
Man gör väl lika med mandel har jag för mig?
mjuik
Javisst gör man lika med mandel. Måste nog prova lite polkagrisar här i år.
men alltså mandel är ju ingen nöt!
söjsan
Många som är allergiska mot nötter kan även vara det mot mandel.
Man kan ha ströbröd i stället för nötterna...då blir dom lite porösare...
joooo det kan man väl vara. Anledningen till att jag skrev så är för att många jag haft som gäster mm just diskuterat det att de faktiskt inte är allergiska mot mandel
Hur sjutton lyckas ni med smeten? jag försökte förra året men smeten blev väldigt mörk och lite bränd och sen knäcken blev stenhårda så vi slängde dom. På allt brände jag mig oxå och ärret är kvar än
usch då :( ha en termometer, den skall inte bli varmare än 125 grader, då är den klar! tar typ tio minuter om man har en kastrull med rätt bred botten. Så din knäck måste ha blivit för varm och kokat för länge!
Gör dropprov i ett kallt vatten glas så får man rätt konsistens
Du droppar alltså ner lite smet i iskallt vatten och tar upp det med fingrarna. Kan du forma smeten till en kula är den klar!
som ett tillägg till JenJa:s inlägg, alltså...
turpis:
Precis, kanske var för kort där
Ok tack,får försöka ge mig på det den 19:e då,den 18 ska jag på julbord sen baka den 19 sen resa bort den 21