recept på inbakad fläskfile'
Hej. Tänkte göra inbakad fläskfile' med gorgonzola till nyår, men hittar inget bra recept. Finns det någon som har något smarrigt?
Hej. Tänkte göra inbakad fläskfile' med gorgonzola till nyår, men hittar inget bra recept. Finns det någon som har något smarrigt?
"puff"
Inte med gorgonzola, men den här rätten är mycket god:
www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=257288
Jag brukar köpa färdig smördeg.
Lägg ut smördegen och smula eller bre ut osten,förstek fläskfilen och krydda,lägg den på osten,rulla ihop och vik in alla kanter noga så att inte fyllningen rinner ut,pensla med äggula och stekfärdigt i ugnen.
Kan det här vara nåt?
INBAKAD FLÄSKFILÉ MED GORGONZOLASÅS
4 PERSONER
1 pkt smördeg
(den ska vara en smördeg som är upprullad på ett bakpapper och tunt utrullad eller om du köper smördeg och kavlar ut två st omlott så att de blir tunna, )
600 gr fläskfilé
margarin
salt och peppar.
FYLLNING:
400 gr champinjoner, antingen 400 gr färska champinjoner
eller en liten burk champinjoner
2 dl cremé fraiche
SÅS:
2 dl cremé fraiche
50-75 gr gorgonzolaost
salt och peppar eventuellt
GÖR SÅ HÄR:
Bryn hel fläskfilé i stekpanna. Salta och peppra.
Skiva och fräs champinjonerna. Tillsätt cremé fraichen och låt koka ihop några minuter. Tillsätt sedan kryddorna.
Skär ett längsgående snitt mitt i filén. Lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen.
Fördela champinjonfyllningen i skåran. Vik ihop degen till ett tätt paket.
Lägg den i ugnsfast form med skarv nedåt.
Pensla med uppvispat ägg eller vatten.
Grädda fläskfilén i ugnen ca 20 minuter på 220
SÅSEN:
Blanda cremé fraiche med mosad gorgonzolaost i en kastrull. Koka upp så att osten smälter och såsen blir klumpfri. Smaka av med salt och peppar.
Tack så mycket! Det sista kände jag igen, så det blir nog det.
Gott nytt år!
Salami och ost verkade också gott! Det får vi prova en annan gång.
Jag brukar försteka älgfilén lite lätt så den får färg.
Skär snitt, flera stycken tvärs över.
Fyller dom med ädelosten (Kvibille brukar jag ta)
Bakar in filén i smördegen som jag redan innan har kavlat ut till lagom storlek.
Viker in kanterna.