Inlägg från: Jempa Larsson |Visa alla inlägg
  • Jempa Larsson

    Löjrom???

    Är det någon som vet om det går bra att äta löjrom, är det tillagat eller är det bara saltat och således inte ok för gravida att äta? Har ju naturligvis inte tänkt att äta några mängder med tanke på kilopriset men lite kan väl inte skada, eller vad tror ni?

  • Svar på tråden Löjrom???
  • Jempa Larsson

    Ja nu har jag tittat på den listan men det står ingenting om löjrom utan att stenbitsrom är ok, antar att det är samma sak? Förresten är det någon som vet vad det är för skillnad på stor och lite hälleflundra, har det oxå på menyn ikväll och såg nu på livsmedelsverkets hemsida att det inte är bra med stor hälleflundra men med liten? Jag visste inte att det fanns två olika typer, stor kunde det finnas miljögifter i, men om man tillagar fisken försvinner inte miljögifterna då eller är det bara bakterier som försvinner vid tillagning? Som ni hör så är jag inte direkt insatt i detta så jag vore jätte tacksam för svar så jag kan njuta av nyårsmenyn utan dåligt samvete.

  • Jempa Larsson

    Men hälleflundra är väl en havsfisk och det ska väl vara ok, alltså inte insjöfisk och inte miljögifter, eller är jag ute och cyklar?

Svar på tråden Löjrom???