Hmm...fundering ang. högpastoriserad yoghurt
Fil o youghurt är högpastöriserat. Mjölk m.m. lågpastöriserat. Bara olika temperaturer o spelar ingen roll för oss med magar
Fil o youghurt är högpastöriserat. Mjölk m.m. lågpastöriserat. Bara olika temperaturer o spelar ingen roll för oss med magar
Jo, ny "lag" kom i våras tror jag angående youghurt. Den får säljas opastörierad, MEN bara direkt till konsumenten. Man kan alltså ej få opastöriserat på restauranger m.m.
Oj, vet inte varför jag trodde det var i våras, var redan 1999. Här är klipp från slv.se. Vet bara för att jag fick panik efter en smoothie i somras o var tvungen att kolla upp
SLV.se skriver:
I dag finns pastöriseringskravet fortfarande kvar i Sverige. En liten förändring skedde 1999 då det blev tillåtet att göra ost, smör, mesost och mjölkprodukter som filmjölk och yoghurt av opastöriserad mjölk. Det gäller under förutsättning att produkterna säljs direkt till konsumenten. Produkterna ska vara märkta med uppgiften "av opastöriserad mjölk".