Hemgjorda donuts?
Går det bra med vanliga friterade munkar?
Går det bra med vanliga friterade munkar?
Grunddeg:
2 dl mjölk
25 gram jäst
4½ dl vetemjöl special
Övriga ingredienser som ska vara i degen:
150 gram smör
4½ dl vetemjöl special
8 äggulor
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
Övriga ingredinser:
2 liter olja
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser till grunddegen (smöret ska vara rumsvarmt). Låt jäsa i 40 minuter.
Blanda sen ner övriga ingredinser och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 12 minuter för hand. Låt sedan jäsa i yttligare 40 minuter. Pressa ut luften ur degen och låt den jäsa i yttligare 20 minuter.
Forma sedan 20 bollar av degen. Värm upp oljan till 180 grader (otroligt viktigt att kontrollera med antingen termometer eller brödprovet). Fritera sedan 2 minuter på vardera sida. Låt rinna av på hushållspapper och rulla sedan i socker och vaniljsocker. Om man vill så kan man doppa dom i smält Mjölkchoklad.
Låt det väl smaka!
Det är mitt bästa recept på munkar. Har även ett annat men det lämnar jag inte ut då resultaten inte blir så bra (vill ju inte få kritik ). Tycker inte att ingredinserna är så förvånande. Fast det kanske bara är jag?
Konstigt, har inte heller hört att man säger munkar om kokostoppar.
Ja där ser man
malin ulrika,
TS menade amerikanska donuts. Alltså såna runda, med ett hål i mitten som är doppade i socker.