Hemgjorda donuts?
Någon som har ett riktigt bra recept?
Någon som har ett riktigt bra recept?
Nallemajatjejen
Känner igen ditt recept Rätt poppis hos oss!! Haha
Det är mitt bästa recept på munkar. Har även ett annat men det lämnar jag inte ut då resultaten inte blir så bra (vill ju inte få kritik ). Tycker inte att ingredinserna är så förvånande. Fast det kanske bara är jag?
Konstigt, har inte heller hört att man säger munkar om kokostoppar.
å jag som trode det bara var normän som kallade kokosbollar för munkar hade aldrig hört det förns jag var i strömstad........
Ja där ser man
Nallemaja tjejen,
menar du sådana där choklad-doppade (ibland med kokos på), KRÄM fyllda saker?
Tror man kan göra själva krämen genom att göra som marängsmet nästan, och vispa i gelatin i en tunn stråle. Det blir en krämig fluffig massa liksom.
Har sett recept nånstans på det, gjorde när jag var tonåring, men det kanske finns på nätet, de kallades "kokosbollar i fyrkant", och man lade krämen i en långpanna, det fick stelna, sen skär man i bitar och doppar i blandning av kokos och kakao. (Choklad doppa dem är nog svårt att göra själv).
Man behöver äggvitor, socker, och gelatin.
Letade lite snabbt, och hittade detta recept:
fari.ready.se/recept_kokosbollar.shtm
Ingredienserna verkar stämma med det som jag kommer ihåg, "good luck" de är goda!
Ah,
fattade just att det var sådana munkar du INTE ville ha recept på...
jaja, i alla fall så..
nallemajatjejen- du bodde väl i närheten av mig? kan ju gärna komma förbi med några till mig
malin ulrika,
TS menade amerikanska donuts. Alltså såna runda, med ett hål i mitten som är doppade i socker.
Här är ett recept på fyllda munkar!
Berlinermunkar
Ingredienser
1,75 dl mjölk
25 g jäst
4 dl specialvetemjöl
4 dl specialvetemjöl
8 st äggulor
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 st apelsin eller citron, rivet skal från (kan uteslutas)
150 g smör, mjukt
2 liter matolja, till fritering
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel, att rulla de friterade munkarna i
1 st skårad vaniljstång
5 dl mjölk
5 st äggulor
1,5 dl socker
3 msk maizena
0,5 dl punsch (kan uteslutas)
Gör så här:
Munkarna:
Blanda ingredienserna till deg 1 (häll i mjölet lite i taget) och arbeta degen tills den blir elastisk. Låt deg 1 jäsa till dubbel storlek under plastfilm i 20 - 30 minuter.
Tillsätt alla ingredienserna i deg 2 till deg 1 (häll i mjölet och smöret lite åt gången). Arbeta degen tills den blir elastisk och glansig. Låt degen jäsa till dubbel storlek under plastfilm i 20 - 30 minuter. Tryck till med knogarna på den jästa degen så att den faller ihop och låt den jäsa i ytterligare 30 minuter under plastfilm.
Dela degen i bitar (ca 25 g vardera) och rulla bitarna till runda bullar. Lägg bullarna på en mjölad handduk. Täck dom men en annan handduk och låt dom jäsa till dubbel storlek i en timme.
Fritera munkarna i 180 gradig olja 2 minuter på varje sida. Tag upp dom och låt dom rinna av på ett hushållspapper. Rulla dom i socker- och kanelblandningen.
Fyll en sprits med vaniljkräm och tryck in lite kräm i dom nygräddade munkarna.
Vaniljkräm:
Koka upp mjölken och vaniljstången. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Häll hälften av den kokande mjölken över äggsmeten och rör om.
Häll tillbaka allt i kastrullen och låt krämen koka under kraftig vispning tills den blir tjock (4-5 minuter). Sila krämen och låt den svalna under plastfilm. När den har svalnat smaksätts den eventuellt med punsch.