Inlägg från: Lantisen |Visa alla inlägg
  • Lantisen

    Pizzadeg?!

    Åhh jag har ett kanon tips..Nåt som vi gjorde på en lunchrestaurang där jag jobbade för att få degen extra god. Receptet är så här:

    50 g jäst
    5 dl vatten
    2 msk olja
    1 tsk salt
    13-14 dl vetemjöl

    Inget särkilt egentligen med receptet men det som gör degen perfekt är hur man jäser den.
    När degen är färdigblandad brukar jag dela upp den i 4 bollar som jag lägger på en bricka med lite pudrat mjöl på brickan och sen blöter jag en bakhanduk i kallt vatten och kramar ur så att den endast är fuktig. Sen lägger jag den över bullarna och ställer in hela i kylen och låter allt "Kalljäsa" i ca 1 timme. (Det räcker med 30 min fast den blir finare om den får jäsa en timme.
    Sen är det bara att ta bort handduken och kavla ut till pizzor. Genom att man kalljäser blir degen hållbarare och går därför få ut till en tunnare botten. Och då blir pizzan lite "krispigare" som köpe pizzor är..

    ja ett litet tips bara.....


    Victors mamma
Svar på tråden Pizzadeg?!