Inlägg från: Catchie80 |Visa alla inlägg
  • Catchie80

    Turkiska maträtter

    Såg en gammal tråd från 2004 om turkiska maträtter, och vill öppna en ny.

    Jag sitter nämligen lite i "skiten". Har lovat en väninna att bjuda henne och hennes man på turkisk afton då jag bott i Turkiet. Jag gav henne "menyn" och sedan när jag började tänka på denna many, så märker jag at jag glömt TOTALT hur man lagar det.

    Det jag ska servera är sarma, börek, lahmacun, turkiska piroger och baklava.

    Jag har ett hum självklart, men inte exakt hur recepten lyder... Det var så länge sedan nu...

    Är det någon som kan rädda mig ur knipan???

  • Svar på tråden Turkiska maträtter
  • Catchie80

    AnnaK

    TACK och TUSEN tack.

    Undrar om du har receptet på börek med kött? Om inte jag minns fel så fräser man bara köttfärs med de kryddor man vill ha och kör resten enligt fetaost receptet??

  • Catchie80

    Tack igen!

    Men det fanns ingenting på hur man gör degen till pirogerna???

    Gissar mjöl, salt, smör, ägg??

  • Catchie80

    Tack, du har verkligen räddat min kväll... Men jag minns ju nu när jag ser recepten hur jag brukade göra. Det är lite annorlunda mot dessa recept, men verkligen, tack!

Svar på tråden Turkiska maträtter