Inlägg från: emma04 |Visa alla inlägg
  • emma04

    Japanska recept

    Denna Teryakilax är superduper, rekommenderas varmt

    Teriyakilax

    4 portioner, 30 minuter

    En favoriträtt där sojan spelar huvudrollen. Snabbt och lättlagat när man väl köpt hem ingredienserna.

    1/2 dl japansk soja (t ex Kikkoman)
    1 dl mirin (sött japanskt risvin, finns i asiatiska hyllan)
    1/2 dl sake (finns på Systembolaget)
    2 msk socker
    4 bitar laxfilé à 150 g
    olja
    400 g bok choy eller bladspenat
    4 msk sesamfrön

    Koka ihop soja, mirin, sake och socker på svag värme i tio minuter. Smaka av. Stek laxfiléerna på hög värme tills de knappt är genomstekta, de ska helst ha lite mörkrosa kärna. Lägg bok choy eller spenat i en kastrull med hälften av teriyakisåsen och värm upp hastigt. Ta upp bladen och fördela på fyra tallrikar. Häll bort såsen som de kokat i. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.
    Lägg upp laxen intill kålen och häll över resten av såsen. Strö över sesamfrön. Servera med ris.

Svar på tråden Japanska recept