Inlägg från: Zenobia |Visa alla inlägg
  • Zenobia

    Marinad till kall fläskfilé?

    Kall marinerad Fläskfilé (4 personer)
    Med Pernillas goda äppel sås

    400 g fläskfilé
    2 msk salt
    ½ tsk svart peppar
    ½ tsk finstött rosmarin

    Marinad

    2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    ½ dl vinäger
    2msk vatten
    1 dl olivolja
    1 pressad vitlöksklyfta
    ½ finhackad lök
    1dl finhackad kryddgrönt

    Äppel sås

    1 äpple
    1 hel inlagd saltgurka
    2 dl crème fraiche
    1 msk fransk senap (går bra med vanlig senap)
    salt och peppar

    Sätt ugnen å¨225 grader. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg. Stek i ugn i 20 min. låt svalna. Skiva köttet i centimeter tjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering. Servera gärna köttet med en krämig potatissallad.

Svar på tråden Marinad till kall fläskfilé?