Marinad till kall fläskfilé?
Kall marinerad Fläskfilé (4 personer)
Med Pernillas goda äppel sås
400 g fläskfilé
2 msk salt
½ tsk svart peppar
½ tsk finstött rosmarin
Marinad
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl vinäger
2msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
½ finhackad lök
1dl finhackad kryddgrönt
Äppel sås
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl crème fraiche
1 msk fransk senap (går bra med vanlig senap)
salt och peppar
Sätt ugnen å¨225 grader. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg. Stek i ugn i 20 min. låt svalna. Skiva köttet i centimeter tjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering. Servera gärna köttet med en krämig potatissallad.