• MammanMarie

    Marinad till kall fläskfilé?

    Då är jag här ännu en gång o ber om tips... Ni är så duktiga!!
    Vad ska jag göra min marinad på som jag ska marinera fläskfilén i? Den ska alltså serveras kall i skivor.

  • Svar på tråden Marinad till kall fläskfilé?
  • MammanMarie

    Hmm....du överskattar min marinadförmåga. Vad är det för ingredienser då? Men det låter gott. Mycket gott.

  • nysignatur

    Jag brukar göra en jättegod marinad som innehåller: olja, vitvinsvinäger, soya, smält/flytande honung, tacokrydda,ingefära vitlök,salt och svartpeppar.

  • Thullan

    jag brukar ta soya, olja, pressad vitlöksklyfta, grillkrydda bara

  • nysignatur

    Tillägger att vinäger använder man i marinad för att göra köttet mörare, det bryter upp "köttrådarna"

  • Zenobia

    Kall marinerad Fläskfilé (4 personer)
    Med Pernillas goda äppel sås

    400 g fläskfilé
    2 msk salt
    ½ tsk svart peppar
    ½ tsk finstött rosmarin

    Marinad

    2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    ½ dl vinäger
    2msk vatten
    1 dl olivolja
    1 pressad vitlöksklyfta
    ½ finhackad lök
    1dl finhackad kryddgrönt

    Äppel sås

    1 äpple
    1 hel inlagd saltgurka
    2 dl crème fraiche
    1 msk fransk senap (går bra med vanlig senap)
    salt och peppar

    Sätt ugnen å¨225 grader. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg. Stek i ugn i 20 min. låt svalna. Skiva köttet i centimeter tjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering. Servera gärna köttet med en krämig potatissallad.

  • Nelly L

    Här kommer mitt recept på kallskuren fläskfile;
    1 file
    salta och peppra, gnid in. Stek hastigt runt om i smör, så den får en stekyta.
    Häll sedan över 5 dl vatten, 1 dl soya, 1 grönsaksbuljong tärning och 1 köttbuljongtärning och grovt hackade vitlöksklyftor ca 4 st. Låt sjuda med köttet i 20 min. Låt svalna över natten i lagen. Servera kallskuret. Blir supergott. Brukar ha mycket frukt till som melon physalis mango och papaya blir så fint på fatet, och gott. Har även gratäng/klyftpotatis till. Lagen som blir över passar utmärkt som grund till en sås.

  • softsofie
    MammanMarie skrev 2007-01-24 17:49:27 följande:
    Hmm....du överskattar min marinadförmåga. Vad är det för ingredienser då? Men det låter gott. Mycket gott.
    nu har jag inget "recept" på marinaden brukar aldrig måtta men ska försöka skriva mått.

    2,5 dl olja
    1 dl sweetchili sås
    några stänk soya
    svartpeppar
    finhackad vitlök

    svårare än då är det inte
  • Nalle Puh73

    Kallt Vitlökskött.

    1 Kg Fläskfile´

    Hel stek filen utan kryddor.
    Låt kallna i folie , skär i tunna skivor.
    Lägg i marinad , minst 2 timmar.

    Marinad: 5 msk Matolja
    5 msk Soya
    5 pressade vitlöksklyftor
    2,5 tsk Svartpeppar
    2,5 tsk Grillkrydda
    Hackad gräslök efter smak
    Supergott

  • ida06
    Marinerad fläskfilé

    Bryn filén i stekpanna salta & peppra. Stek klart i ugn ca 15 min, 200 grader.

    Marinad:

    1 dl olja
    1/2 dl vinäger
    1 msk fransk senap
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 tsk dragon
    1 tsk timjan
    1/2 rosmarin
    1 tsk salt

    Marinera köttet ett par timmar. Skiva filén tunnt & servera med denna fantastiska sås till.

    Vitlökssås

    1 HEL vitlök
    4 sardeller
    3 dl vätska (vatten)
    1 buljong tärning
    soja
    2 dl creme fraiche

    Vitlök brynes i smör.
    Blanda i resten.

    Sila såsen före servering.

    Denna sås är jätte god!

    Ha hasselbaks potatis till.Skrattande
  • MammanMarie

    Oj här har det hänt grejor! TACK alla.. Men hur ska jag nu kunna välja?

  • LilJ

    soya, vatten, senap och sweet chilisås

Svar på tråden Marinad till kall fläskfilé?