Jag skriver in den
Blir på måndag vecka 2 som såg så tom och ensam ut (vi vill ju inte svälta den dagen
)
VECKA 1
Måndag Fisk under tomattäcke Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).
Servera med ex.vis. pressad potatis!
Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.
Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde
Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd
Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*
Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)
Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor
VECKA 2
Måndag Strimla kycklingfilé och stek. Stek lök, champinjoner och stek
Krydda enl. smak. Koka ris. Ta en ugnsform och varva ris, kyckling och champinjoner. Bred över skivade bananer och mandarinklyftor och värm i ugnen i 20 min. Häll över matlagningsgrädde.
Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris
Onsdag: Fisk i cider. Lägg ett fiskblock (torsk, hoki eller vad man föredrar) i en kastrull, täck över med strimlad purjolök och skivade tomater (4 st). Krydda med salt och massor av citronpeppar. Häll över päroncider (gärna torr variant) och låt koka till fisken är klar. Serveras med ris
Torsdag: god ärtsoppa Mixa halvtinad gröna ärtor till en pure, koka upp tillsammans med lite vatten o grädde tills den får en soppkonsistens, krydda basilka blad e gott servera med bröd o ev klick cream fraichevo plättar efteråtet
Fredag: Het köttbullsgryta med potatismos. Gör ditt eget mos eller pulver spelar ingen roll. Skär MammaScans köttbullar på mitten och dela några grillkorvar i lika bitar stek i panna och häll över tacosås
Lördag: Strimla kycklingfiléer och bryn, finskiva en ölkorv och häll i pannan likaså en burk skivade champinjoner häll på mini fraich och krydda med salt, pirri pirri, paprikapulver, kycklingfond, torkad basilika och örtagårdskryddblandning. serveras med ris.
Söndag: Skiva en fläskfilé bryn i panna, bryn också valfri svamp häll över mildaminimat, smaksätt med salt, buljongtärning, vinbärsgelé och enbär och rosmarin. Serveras med kokt potatis
VECKA 3
Måndag
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag