• Mindy

    Gör ditt förslag på 2-veckors matschema!

    Någon mer än jag som tycker att det här med vardagsmat är urjobbigt? Inte att laga den kanske men att KOMMA PÅ vad fasen man ska äta till middag! Nu när jag är mammaledig så blir det alltid jag som fixar maten....stöön, förutom på helgen då vi hjälps åt.

    Vill du bidra med förslag som andra kan ha nytta av?
    (Jag tar mig friheten att bara begära, inte komma med nåt själv. Ni förstår idétorkan....Typ makaroner och köttbullar, tacos, tacos och tacos och kanske lite köttfärssås och spaghetti. Köttfärs var det! )

    Just nu har jag faktiskt ett förslag från familjeliv i ugnen, kyckling, ris, banan och mandariner m.m.

    Tackar på förhand!

    VECKA 1

    Måndag
    Tisdag
    Onsdag
    Torsdag
    Fredag
    Lördag
    Söndag

    VECKA 2

    Måndag
    Tisdag
    Onsdag
    Torsdag
    Fredag
    Lördag
    Söndag

  • Svar på tråden Gör ditt förslag på 2-veckors matschema!
  • Villes mamma

    Vet att det inte hör hit men var hittade du receptet på kycklingen du nu lagar? Lät ju spännande och smarrigt...

  • Isolde

    Jag föreslår vår fiskfavorit, fisk under tomattäcke:

    Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).

    Servera med ex.vis. pressad potatis!

  • Zun

    Nu sätter vi igång tycker jag! *vill också använda mig av matsedeln *

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke (se Isolde)

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

    VECKA 2

    Måndag

    Tisdag

    Onsdag

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

  • orzia

    Fyller på detta va skoj =) ber o få återkomma med mera exakta namn på tec felixdressingen o wok plus
    Hoppas ni gillar det o ja ska klura lite mer så skriver ja lite till

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke (se Isolde)

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde

    Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd

    Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*

    Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)

    Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor

    VECKA 2

    Måndag

    Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris

    Onsdag

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

  • Zun

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).
    Servera med ex.vis. pressad potatis!

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde

    Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd

    Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*

    Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)

    Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor

    VECKA 2

    Måndag

    Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris

    Onsdag: Fisk i cider. Lägg ett fiskblock (torsk, hoki eller vad man föredrar) i en kastrull, täck över med strimlad purjolök och skivade tomater (4 st). Krydda med salt och massor av citronpeppar. Häll över päroncider (gärna torr variant) och låt koka till fisken är klar. Serveras med ris

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

  • orzia

    *puffar o lägger till ännu en vecka om de e okej för Ts Mindy?*
    o lägger till ännu ett recept

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).
    Servera med ex.vis. pressad potatis!

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde

    Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd

    Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*

    Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)

    Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor

    VECKA 2

    Måndag

    Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris

    Onsdag: Fisk i cider. Lägg ett fiskblock (torsk, hoki eller vad man föredrar) i en kastrull, täck över med strimlad purjolök och skivade tomater (4 st). Krydda med salt och massor av citronpeppar. Häll över päroncider (gärna torr variant) och låt koka till fisken är klar. Serveras med ris

    Torsdag: god ärtsoppa Mixa halvtinad gröna ärtor till en pure, koka upp tillsammans med lite vatten o grädde tills den får en soppkonsistens, krydda basilka blad e gott servera med bröd o ev klick cream fraichevo plättar efteråt

    Fredag

    Lördag

    Söndag

    VECKA 3

    Måndag

    Tisdag:

    Onsdag:

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

  • Pia74

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).
    Servera med ex.vis. pressad potatis!

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde

    Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd

    Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*

    Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)

    Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor

    VECKA 2

    Måndag

    Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris

    Onsdag: Fisk i cider. Lägg ett fiskblock (torsk, hoki eller vad man föredrar) i en kastrull, täck över med strimlad purjolök och skivade tomater (4 st). Krydda med salt och massor av citronpeppar. Häll över päroncider (gärna torr variant) och låt koka till fisken är klar. Serveras med ris

    Torsdag: god ärtsoppa Mixa halvtinad gröna ärtor till en pure, koka upp tillsammans med lite vatten o grädde tills den får en soppkonsistens, krydda basilka blad e gott servera med bröd o ev klick cream fraichevo plättar efteråtet

    Fredag: Het köttbullsgryta med potatismos. Gör ditt eget mos eller pulver spelar ingen roll. Skär MammaScans köttbullar på mitten och dela några grillkorvar i lika bitar stek i panna och häll över tacosås

    Lördag: Strimla kycklingfiléer och bryn, finskiva en ölkorv och häll i pannan likaså en burk skivade champinjoner häll på mini fraich och krydda med salt, pirri pirri, paprikapulver, kycklingfond, torkad basilika och örtagårdskryddblandning. serveras med ris.

    Söndag: Skiva en fläskfilé bryn i panna, bryn också valfri svamp häll över mildaminimat, smaksätt med salt, buljongtärning, vinbärsgelé och enbär och rosmarin. Serveras med kokt potatis

    VECKA 3

    Måndag

    Tisdag:

    Onsdag:

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

  • Mindy

    Å tack! Vad kul!

    Här är receptet på kycklingen från familjeliv:
    Strimla kycklingfilé och stek
    Stek lök, champinjoner och stek
    Krydda enl. smak
    Koka ris

    Ta en ugnsform och varva ris, kyckling och champinjoner. Bred över skivade bananer och mandarinklyftor och värm i ugnen i 20 min.
    Häll över matlagningsgrädde

    Jag vill nog ha curry till denna rätt men det är ju en smaksak. Det var gott men nästa gång tar jag mer än ett paket matlagningsgrädde för det kunde ha varit blötare.

  • orzia

    mindy
    skriv in den under en av dagarna vetja =)

  • Zun

    Jag skriver in den Blir på måndag vecka 2 som såg så tom och ensam ut (vi vill ju inte svälta den dagen )

    VECKA 1

    Måndag Fisk under tomattäcke Skär halvtinat fiskblock i bitar. Lägg i smörad ugnsfast form, salta och peppra. Smeta på dijon-senap, lägg på skivade tomater (två st) och strimlad purjolök (1/2 ca) och klicka över lite smör. Avsluta med ett tunt täcke ströbröd och skjuts in i ugnen på 200° i 25 minuter ca (lite beroende på hur tinad fisken var -- kolla!).
    Servera med ex.vis. pressad potatis!

    Tisdag Pasta med pastasås: strimla purjolök och paprika (gärna 2 olika färger) och bryn i lite matfett. Klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med grönsakerna till önskad konsistens. Häll över en burk creme fraiche och krydda med vitlökspeppar el valfri annan kryddning.

    Onsdag: Koka potatis och servera med konserverad tonfisk och ärtor o tomat gör en sås av vispad grädde o felix dressing (den vanliga lite ljusgula kommer ej på namnet) lika delar av dressing o grädde

    Torsdag: Ta ett par paket krossade tomater stek bacon o lök, lägg allt i en gryta koka upp krydda o lägg gärna i basilka o svamp man tager va man haver hemma =) servera som soppa med knäckebröd

    Fredag: Smördegs inbackad skinka Köp smördeg o kavla ut fyll på med strimlad skinka (färdigköpt eller strimla själv) purjulök skivad ost o ev mozzarella o soltorkade tomater lägg en annan smördegsplatta över o tryck ihop kanterna pensla med ägg o in i ugnen i 175 grader till den fått färg *mums*

    Lördag: Strimla kyckling o stek med strimlad lök och paprika ca 1 lök o 4-5 paprikor till 4 pers salt o peppar blanda ner tacosås en burk räcker o rör ihop, servera med tortillas o guarcamole (osäker staving) o annat tillbehör som önskas (sallad majs osv)

    Söndag Blanda färs med skorpmjöl o lök o rivet äpple salt o peppar, gör biffar av smeten o stek, rosta bröd o skär av kanterna servera bröd sen sallad ovanpå o sen biffarna o tomater o annat grönt serveras med cream fraiche blandat med lingonsylt som sås över avsluta med en eller två rostade brödskivor

    VECKA 2

    Måndag Strimla kycklingfilé och stek. Stek lök, champinjoner och stek
    Krydda enl. smak. Koka ris. Ta en ugnsform och varva ris, kyckling och champinjoner. Bred över skivade bananer och mandarinklyftor och värm i ugnen i 20 min. Häll över matlagningsgrädde.

    Tisdag: strimla kyckling stek med wokgrönsaker tillsätt felix wok plus sås (tror den heter så) eller va de findus välj samk som ni gillar brukar använda ngt som heter sesam ngt koka nudlar o fräs med sista stunden eller servera med ris

    Onsdag: Fisk i cider. Lägg ett fiskblock (torsk, hoki eller vad man föredrar) i en kastrull, täck över med strimlad purjolök och skivade tomater (4 st). Krydda med salt och massor av citronpeppar. Häll över päroncider (gärna torr variant) och låt koka till fisken är klar. Serveras med ris

    Torsdag: god ärtsoppa Mixa halvtinad gröna ärtor till en pure, koka upp tillsammans med lite vatten o grädde tills den får en soppkonsistens, krydda basilka blad e gott servera med bröd o ev klick cream fraichevo plättar efteråtet

    Fredag: Het köttbullsgryta med potatismos. Gör ditt eget mos eller pulver spelar ingen roll. Skär MammaScans köttbullar på mitten och dela några grillkorvar i lika bitar stek i panna och häll över tacosås

    Lördag: Strimla kycklingfiléer och bryn, finskiva en ölkorv och häll i pannan likaså en burk skivade champinjoner häll på mini fraich och krydda med salt, pirri pirri, paprikapulver, kycklingfond, torkad basilika och örtagårdskryddblandning. serveras med ris.

    Söndag: Skiva en fläskfilé bryn i panna, bryn också valfri svamp häll över mildaminimat, smaksätt med salt, buljongtärning, vinbärsgelé och enbär och rosmarin. Serveras med kokt potatis

    VECKA 3

    Måndag

    Tisdag:

    Onsdag:

    Torsdag

    Fredag

    Lördag

    Söndag

Svar på tråden Gör ditt förslag på 2-veckors matschema!