Inlägg från: Kaxmaja |Visa alla inlägg
  • Kaxmaja

    Nyttig pizzadeg?

    Viktväktar pizza
    Pizza med skinka & svamp
     
    5.5points per portion
    325kcal per portion
    2portioner 

    1 tunn pizza botten ca 30 cm i diameter


    2 msk tomatpurè


    1 liten gul lök hackad


    6 chaminjoner skivade


    1 tsk olja


    50 gr rökt skinka skuren i tunna strimlor


    1tsk oregano eller italiensk kryddblandning


    Salt och peppar 50gr ost med låg fetthalt (17%) riven


     

    1 sätt på ugnen 225grader, varmluftsugn 200


     

    2 Bred ut tomat purèn på pizzadegen


     

    3 Fräs lök och champinjoner i oljan på medelstark värme


     

    4 Fördela lök och champinjoner på pizzan och sedan skinka, skyddor och ost


     

    5 För över bakplåtspappret med pizzan på till en plåt. Grädda i ugnen tills botten har blivit frasig och ytan har fin färg 12-15 min


      Pizzabotten (grundrecept)

    ½ pkt färsk jäst


    1 dl vatten, fingervarmt


    1 msk olja


    1 krm salt


    Ca 2 ¼ del vetemjöl


     

    1 dela sönder jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda om. Tillsätt olja och salt


     

    2 Arbeta in 2 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min


     

    3 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla eller platta ut den tunt direkt på ett bakplåtspapper till en tunn kaka ca 30 cm i diameter

    Rekomenderar den verkligen den e super god


  • Kaxmaja

    Ja ta vilket mjöl du vill. Men points värdet är de samma vilket mjöl du än har

Svar på tråden Nyttig pizzadeg?