Nyttig pizzadeg?
Pizza med skinka & svamp
5.5points per portion
325kcal per portion
2portioner
1 tunn pizza botten ca 30 cm i diameter
2 msk tomatpurè
1 liten gul lök hackad
6 chaminjoner skivade
1 tsk olja
50 gr rökt skinka skuren i tunna strimlor
1tsk oregano eller italiensk kryddblandning
Salt och peppar 50gr ost med låg fetthalt (17%) riven
1 sätt på ugnen 225grader, varmluftsugn 200
2 Bred ut tomat purèn på pizzadegen
3 Fräs lök och champinjoner i oljan på medelstark värme
4 Fördela lök och champinjoner på pizzan och sedan skinka, skyddor och ost
5 För över bakplåtspappret med pizzan på till en plåt. Grädda i ugnen tills botten har blivit frasig och ytan har fin färg 12-15 min
Pizzabotten (grundrecept)
½ pkt färsk jäst
1 dl vatten, fingervarmt
1 msk olja
1 krm salt
Ca 2 ¼ del vetemjöl
1 dela sönder jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda om. Tillsätt olja och salt
2 Arbeta in 2 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min
3 Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla eller platta ut den tunt direkt på ett bakplåtspapper till en tunn kaka ca 30 cm i diameter
Rekomenderar den verkligen den e super god