Inlägg från: MammaAnnaPanna |Visa alla inlägg
  • MammaAnnaPanna

    hur får ni köttbullarna att hålla ihop

    Problemet som många gör är att dom har för stora bitar lök i. Riv den istället eller gör som jag. skippa den helt! Tycker det är godare utan. Sen gör jag som dom flesta andra här redan bestrivit. Låter störbröd svälla i mjölk (beräkna ca 1 dl ströbröd och 2 dl möljk till ett halvt kilo färs) och blandar sedan i färsen, ett helt ägg (som oxå är en bindande ingrediens) och kryddor.

    Hoppas det går bättre närsta gång. Själv tänkte jag pröva Aasac:s tips om att försteka i ugnen nästa gång. Gillar när köttbullarna ser helt runda ut och det är svårt att få dom så när man steker som i panna...

    Lycka till!


    * BF 8 Juni 2007 *
Svar på tråden hur får ni köttbullarna att hålla ihop