hur får ni köttbullarna att hålla ihop
Jag fick ett tips från min matglade far för några år sedan och är fast.
Hela släkten undrade vid julbordet hur han lyckades göra flera hundra klotrunda och jättegoda småköttbullar på någon timme och då introducerade han "vattenmetoden" för oss.
Gör din vanliga favoritfärsblandning och sätt igång att rulla små fina bullar.
Ha en kastrull sjudande och lättsaltat vatten redo.
Släpp ner bullar i vattnet allt efter att dom är färdigrullade.
Detta gör att dom behåller sin fina form.
När bullarna börjar flyta upp till ytan är dom klara att flytta över till en het stekpanna där dom får fin färg och kanske lite salt och peppar beroende på hur det blandades i färsen.
"Frikadeller" tänker vän av ordning
Jag kan garantera att jag är frikadellhatare och att denna metod faktiskt ger små fasta och klotrunda köttbullar som smakar kanon.
Prova!
/Magda